Kutjerov femte spelaren att nå 100 assist

Publicerad: 18 april 2024

Connor McDavid gjorde det häromdagen – sedan var det Nikita Kutjerovs tur. Vid ställningen 3–1 fick Tampa sitt tredje powerplay för kvällen – Darren Raddysh passade till Kutjerov som skottfintade och la över pucken till Brayden Point som skickade pucken upp i nättaket för 4–1.

Kutjerovs 100:e assist sätter honom i ett celebert sällskap med Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr och Connor McDavid.

Nikita Kutjerov avrundade sin magnifika säsong på bästa tänkbara sätt. Först satte han 2–0 efter att ha tagit hand om sin egen retur. I den andra perioden kom poängen han och Tampa sökte efter – "Kuchs" 100:e assist. En riktigt snygg sådan när han skottfintade och la över pucken till Brayden Point som skickade upp trissan ribba in.

Publiken skanderade "MVP" medans lagkamrater och tränare gratulerade bedriften bara fem spelare genom NHL-historien har mäktat med.

Sedan var det Toronto och Auston Matthews som gjorde allt för att nummer 34 skulle nå 70 mål. Toronto ryckte målvakten med över tre minuter kvar av matchen och Matthews sista byte varade över tre minuter – men han fick aldrig göra något mål och stannade på imponerande 69 mål.

Matchen i sig hade ingen betydelse vilket märktes i framförallt sista perioden då det mer påminde om "pond hockey" än världens bästa hockey liga. Tampa ställs mot Florida Panthers i första omgången av slutspelet medans Toronto tar sig an Boston Bruins.