HockeyNews
PLUS

Kryptiska svaret kring Schilkey: ”Han vet”

Nick Schilkey
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 16:03

FacebookXWhatsApp

Uppgifterna om att Nick Schilkey, 30, skulle vara på väg att återuppta sin hockeykarriär och återvända till Björklöven har tagit fart den sista tiden.
Nu svarar hans agent och sportchefen Per Kenttä.
– Han vet att vi är intresserade att titta på en lösning, säger Kenttä till Hockeynews.se.

ANNONS

Redan i våras dök det upp rykten om att Björklövens poängmaskin Nick Schilkey, 30, skulle lägga klubban på hyllan, något som förnekades av hans agent Pat Curcio:

– Han har familjerelaterade saker att ta hand om hemma och kommer att ta ett beslut kring sin framtid först i höst, sa han till Hockeynews då.

I början på juni dök det upp ett videoklipp på plattformen X, där Nick Schilkey presenterades för ett civilt jobb som finansrådgivare hos Hockey Wealth Group hemma i USA.

Nu sprids uppgifter om att Nick Schilkey skulle vara på väg att återuppta sin hockeykarriär och att han skulle vara på väg tillbaka till Björklöven. Sportchefen Per Kenttä förnekar dock att någonting skulle vara nära.

– Jag har egentligen inget att säga om Schilkey. Han vet att vi är intresserade att titta på en lösning om han skulle vilja hoppa på hockeytåget igen men just nu finns ingen dialog om att han skulle komma tillbaka, så jag vet inte var det ryktet kommer ifrån.

– Vi har ingen dialog med honom nu, men han vet att dörren står öppen. Men som sagt, jag har inte fått några indikationer på att han skulle vilja spela igen, säger han.

Vad är status med Carter Camper?

– Det är som förut. Vi ser över om vi kan lösa det. Man kan väl säga att vi vet var vi har varandra. Så vi försöker lösa det, men det är klart att snart får vi ta ett beslut om ifall vi ska köra på eller om vi ska gå vidare på varsitt håll.

När vi är i kontakt med Nick Schilkeys agent Pat Curcio och frågar om forwarden tagit något beslut kring sin framtid, skriver han:

”Vi vet faktiskt inte än. Men ni kommer att få reda på om något dyker upp”

En faktor som kan tala för att det blir en återkomst till just Björklöven är att Nick Schilkey har flickvän i Umeå.

Nick SchilkeyNick Schilkey ihop med flickvännen Emelie. Foto: Instagram.

FOTNOT: Hockeynews har sökt Nick Schilkey för en kommentar utan framgång.*

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln