HockeyNews
PLUS

Krügers bästa start sedan återkomsten i DIF

Marcus Krüger
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 16:49

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger har fått sin poängmässigt bästa start i Djurgården sedan återkomsten 2022.

Han har en hel del att säga om lagets start. Men när det kommer till sin egen poängskörd….

– Det är inte direkt så jag mäter hur jag spelar bara, tycker jag, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Djurgården hade 3–0 på Tingsryd efter Marcus Krügers mål i spel fem mot tre en bit in i den tredje perioden. Det skulle visa sig bli det matchvinnande målet.

– Ja, det blev ju det. Precis. Det är så klart lite surt. Speciellt mot Viktor. Vi hade gärna haft nollan på honom, men vinst är en vinst. Det är tre sköna poäng oavsett att det blev 3–2 istället för 3–0 eller 3–1, säger Krüger till Hockeynews.

Målvakten Viktor Andrén var 22,8 sekunder ifrån att få hålla nollan på Hovet. Men då fick Tingsryd hål på Djurgården och med 0,6 sekunder kvar dansade ytterligare en reduceringspuck in.

Lite märkligt kan tyckas med tanke på att Djurgården höll emot vid 1–0-ledning i den andra perioden under fyra raka boxplay och en och en halv minut i spel tre mot fem.

Slet föredömligt i boxplay

Då gjorde Marcus Krüger, Viktor Andrén och de två backarna ett hästjobb.

– Boxplay tycker jag funkar helt okej. Den som var bäst där var Viktor. Det behöver man ibland att målvakten är ens bästa spelare i den spelformen så det var bra. Och vi gjorde två fem mot tre-mål och det blev viktigt till slut ändå, säger Krüger.

ANNONS

Sett till poängskörden, två mål och sex assist på sex matcher, är han bäst i Djurgården. Det är faktiskt fler poäng än vad han har fått ihop om man slår ihop starterna 2022 och 2023.

Har du koll på din poängskörd?

– Jo, men jag har hyfsad koll.

Två plus sex?

– Ja, men, alltså jag vet inte. Det är inte direkt så jag mäter hur jag spelar bara, tycker jag. Jag vet att det kommer att komma perioder där man tycker att man gör mycket rätt och så kanske det inte kommer poäng.

Trivs i nya kedjan

Marcus Krüger gör ett stort jobb runt motståndarmålen och vinner tillbaka puckar och får kedjan med Tyler Kelleher och Patrick Thoresen att hålla ihop starkt.

– Jag gillar vår kedja. Jag tycker att vi spelar ganska bra. Skapar mycket och just det här att vi försöker spela på rätt sätt. Tänker lite på vad vi ger upp i matcherna istället för bara hur mycket vi skapar. Då tycker jag att offensiven kommer också, säger Krüger.

Marcus Krügers säsongsstarter sedan återkomsten i Djurgården 2022

Poäng efter de sex första matcherna 2024: 2+6
Poäng efter de sex första matcherna 2023: 0+3
Poäng efter de sex första matcherna 2022: 1+3

Han har varit skadeförföljd under sina två år i Djurgården och missade nästan halva förra säsongen. Men för närvarande ser han rapp och hel ut.

ANNONS

– Kroppen känns OK. Börjar känna Tyler, börjar känna ”Thore” också bättre och bättre. Vi börjar hitta de här småspelen lite. Ja, det är skönt att spela. Speciellt ”Thore” är enkel att läsa av. Och Tyler är inne i ett litet målstim de tre sista matcherna.

Bra vecka för honom?

– Exakt, exakt.

Hyllar Klasens hårda jobb

Även Linus Klasen (tre assist mot Tingsryd och sju poäng totalt) och Dick Axelsson (4 + 1) har börjat säsongen starkt mål- och poängmässigt.

– Klasen gör ett jättebra jobb, han gör många bra grejer, men speciellt på vårt andra mål. Han forecheckar och vinner pucken. Sedan blir det inte mål i den situationen, det blir mål i situationen efter. Såna saker är kul att se. Ledande offensiva spelare göra det jobbet också. Vi kan säkert steppa upp  alla och göra jobbet utan puck. Jag tycker att vi har mycket skicklighet så om vi kan fokusera på spelet utan puck och göra det bra där så har vi mycket vunnet.

Marcus Krüger åkte ut två gånger mot Tingsryd och bidrog på så sätt till de nia utvisningarna emot Djurgården. Det var han mindre nöjd med.

– Pratar mycket om att ha bra klubbor. (Mot Tingsryd) Vi försöker, men det blir några utvisningar emot så där behöver vi bli bättre helt klart. Disciplinen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln