HockeyNews
PLUS

Krüger: "Vet att de kan spela bra"

Marcus Krüger Viktor Andrén Hugo Hävelid
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:42

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens förstemålvakt Viktor Andrén blev utbytt efter Björklövens femte mål och han har rasat ner till 16:e plats i räddningsligan.

Ett tufft läge.

– Vi har två målvakter som förra säsongen tog oss hela vägen till final så vi vet att de kan spela bra, säger lagkaptenen Marcus Krüger till Hockeynews.

ANNONS

För att ta sig tillbaka till SHL behövs det vanligtvis en målvakt i toppklass. Så var det när Brynäs med Damian Clara vann den allsvenska finalen mot Djurgården i våras. Och så var det när letten Kristers Gudlevskis var hur stabil som helst då Modo tog klivet tillbaka till SHL våren 2023.

Djurgårdens nye målvaktstränare Micce Andreasson jobbar envist och målmedvetet med målvaktsparet Viktor Andrén och Hugo Hävelid för att de ska vara som bäst när det gäller.

Under hösten har insatserna varit blandade i matcherna och i prestigemötet med Björklöven på ett utsålt och gungande Hovet fick Viktor Andrén lämna kassen efter Lövens 5–2-mål i den andra perioden.

DIF gjorde målvaktsbyte

In kom Hugo Hävelid.

– Få en förändring där och då. Nånting som gör att det händer nånting. Jag tycker att vi har ganska rackigt försvarsspel som sätter Viktor och oss själva i skiten lite grann. Men ändå i det läget, om vi gör nånting som kanske kan bryta ett mönster, och ser man i slutändan, det var inte därför vi fick energi, men vi fick med oss en poäng i alla fall i ett prekärt läge, förklarar Djurgårdstränaren Robert Kimby målvaktsbytet.

Djurgården gick från 2–5 och 3–6 till 6–6 med Hävelid i kassen. Marcus Krüger om målvaktsbytet:

– Det är ganska vanligt. Men så här, vi måste spela bättre framför Viktor. Punkt slut. Det är det enda.

För att väcka laget

Djurgårdens lagkapten fortsätter:

– Målvaktsbyten gör man av en massa olika anledningar, men det blir lite ”wake up call” för oss. Nu måste vi steppa upp. Det är aldrig kul att se sin målvakt utbytt. Nej, han ska inte bära skulden för det.

– Ibland använder man det för lite ”accountability” för spelarna. Definitivt ett wake up call för oss. Hugo kommer in och gör det jättebra.

Målvaktsligan i Hockeyallsvenskan efter 12 omgångar

1 Jonathan Stålberg, AIK, 92,95 procent
2 Oskar Blomgren, Almtuna, 92,68
3 Emil Kruse, Oskarshamn, 91,94
4 Frans Tuohimaa, SSK, 91,92
5 Joona Voutilainen, Löven, 91,77
16 Viktor Andrén, DIF, 89,00

Tror på sina målvakter

I målvaktsligan ligger Viktor Andrén på plats 16 med en räddningsprocent på 89,0.

Målvaktssituationen i Djurgården är minst sagt omdebatterad.

– Vi har två målvakter som förra säsongen tog oss hela vägen till final så vi vet att de kan spela bra. Jag är säker på att de kommer att göra det också. Vi tror på våra, säger Marcus Krüger.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln