HockeyNews
PLUS

Krüger om tuffa Klasen-petningen

Linus Klasen Marcus Krüger
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:38

FacebookXWhatsApp

Linus Klasen och lagkaptenen Marcus Krüger har spelat två allsvenska finaler i Djurgårdens kamp för att ta sig tillbaka till SHL.

Nu har Klasen varit petad från två raka matcher – för att förbättra konditionen.

– Han kommer säkert att steppa upp. Det är jag helt säker på. Han är ingen som ger upp, säger Krüger till Hockeynews.

ANNONS

Hockeynews var tidigare i veckan först med att berätta om Djurgårdsledningens beslut att ställa stjärnforwarden Linus Klasen, 38, åt sidan till dess att han fått upp sin kondition och sina fysiska värden.

Klasen fick beskedet om tränarstabens och sportsligt ansvarige Niklas Wikegårds beslut just före tisdagsträningen. Klasen var med övriga laget på den träningen, men fick inte plats i sin vanliga kedja med Fredric Weigel som center och han tränade inte i powerplay.

Efter den träningen har Linus Klasen inte tränat som vanligt med laget utan kört på egen hand och drillats av fystränaren Jimmie Ölvestad.

Beslutet påverkar Djurgården som grupp och självfallet Klasen som individ. Klasen har själv valt att ”lägga locket på” tills vidare.

Krüger: "En grym spelare"

Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger berättar om Klasen-petningen för Hockeynews efter den svängiga 7–6-holmgången mot Björklöven på Hovet.

– Det är klart, det är en grym spelare. Han och Dick (Axelsson) saknas idag. Och August (Berg) saknas med. Det är tre ganska bra spelare. Så vi har lite sparkapital där. Det vet vi också. Nej, men förhoppningsvis kan vi ha alla tre tillbaka ganska snart. För det är bra spelare, säger Krüger.

ANNONS

Fram till petningen hade Linus Klasen stått för tio poäng (1 + 9) på tio matcher och var näst bäst i Djurgården efter Marcus Krüger.

Men Wikegård och tränaren Robert Kimby vidtar den här åtgärden för att Klasen ska vara som bäst längre fram på säsongen när den kommer in i ett mer avgörande skede. Situationen påverkar förstås spelargruppen, men även Linus Klasen personligen som måste hantera den sociala och känslomässiga delen som hänger ihop med petningen.

Hoppas på bra reaktion

– Ja, jag har spelat med Linus i två år. Ja, det är klart det är tufft. Han kämpar på de här dagarna, säger Krüger.

Djurgårdens lagkapten understryker:

– Jag är säker på att han kommer vara tillbaka snart på isen (i laget). Jag vet att det är en jäkla vinnarskalle. Han kommer säkert att steppa upp. Det är jag helt säker på. Han är ingen som ger upp.

Marcus Krüger tog en puck på munnen i den andra perioden så att överläppen sprack. Han tog sig iväg till omklädningsrummet där han syddes ihop av lagläkaren Sofia Edström med hjälp av naprapaten Mattias Gustavsson.

ANNONS

– De var snabba att sy. Jag kom tillbaka efter nåt byte, säger Krüger, som sågs komma springande i Ryttargången på Hovet i riktning mot Djurgårdens bås och hade färska stygn på en svullen överläpp. Det fanns inte tid för bedövning…

Syddes utan bedövning

– Det är så mycket adrenalin. Ska jag vara ärlig så kändes det inte så mycket. Det kommer nog att vara värre i morgon.

Djurgården fick ett powerplay, där Krüger skulle ha ingått, om det inte vore för det blödande såret.

– Ja, det visste jag faktiskt inte när jag sprang ner hit. Det var lite, hinner jag ner eller hinner jag inte. Nu blev det inte mål så det spelade väl ingen roll. De gjorde ett bra jobb där uppe, Sofia och ”Matte”. Fixade mig i ordning så att jag kunde komma ut igen.

Det var lite samma sak med Djurgården som sårades svårt i den första och andra perioden då Björklöven ryckte ifrån till 2–0, 4–1 och 5–2. Matchen höll på i nästan exakt tre timmar och var klar klockan 23.29 på fredagskvällen.

Hyllar "Mini-Fimpen"

Ett hattrick av Victor Eklund, som flyttades upp i Krügers kedja med David Blomgren, räddade en poäng till Djurgården.

– Starkt, det tycker jag verkligen. Victor steppar upp i tredje perioden. Egentligen hela matchen men speciellt i tredje och gör tre kassar och är inblandad i lite annat också. Han hade några lägen i övertiden också så det hade varit schysst om han hade kunnat, ja, få en fullpoängsmatch när allt hände. Sjukt bra och starkt av alla grabbar, att hitta ett sätt, en kraftansträngning att gå för det. Det är inte alla gånger det kommer att studsa in som i tredje men vi gav det en chans och på nåt sätt tycker jag vi förtjänar det.

Björklöven knep extrapoängen i straffläggningen och vann med 7–6.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln