Kritiserat domslut – Sverige utslaget: "Pinsamt"

Damkronorna

Publicerad: 12 april 2024

Sverige hade en reduceringspuck i mål i den tredje perioden, men det godkändes inte och efter det rann det iväg. Sveriges VM-äventyr är nu över.

Sverige fick en tung start i kvartsfinalen mot toppnationen Kanada.Redan efter drygt fem minuter hade Kanada spelat till sig en 2-0-ledning. Hilda Svensson gav svenskorna hopp när hon ett par minuter senare reducerade.

Kanaden ökade på sin ledning till 3-1 i mittperioden och även ett fjärde mål hängde i luften, men Emma Söderberg stod emot i kassen.

I den tredje perioden hade Sverige en reduceringspuck i mål, men det godkändes inte. Domaren trodde att Kanadakeepern hade blockerat pucken och hann blåsa av spelet, men faktum var att pucken var lös. Domarbeslutet skapade frustration.

– Jag tycker det är pinsamt, säger Chris Härenstam i SVT:s sändning.

Även experten Maria Rooth kritiserar domslutet.

– Det är ett regelrätt mål, jag förstår att det är skitjobbigt för svenskorna, säger hon.

Kanada svarade därefter med att göra både 4-1 och 5-1 innan slutsignal. Resultatet innebär att Sverige är utslaget medan Kanada är vidare till VM-semifinal.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!