HockeyNews
PLUS

"Kommer behöva honom för att hålla sig kvar"

Jonas Arntzen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:14

FacebookXWhatsApp

Jonas Arntzen har stått i skuggan av Jhonas Enroth i flera år – men nu är ett nödvändigt skifte på gång enligt målvaktsprofilen Mikael Tellqvist.

– En målvakt som Örebro kommer att behöva det här året för att hålla sig kvar eller ta sig till slutspel, säger Tellqvist i senaste avsnittet av Studio Oddset.

ANNONS

Samarbete med Svenska Spel

Örebro var bottentippade av många inför årets SHL-säsong.

Efter fem matcher har laget spelat hem 13 poäng och ligger på en sjundeplats i tabellen inför kvällens möte mot HV71 på hemmaplan.

Den norske burväktaren Jonas Arntzen gör sin sjätte säsong i klubben – han har stått i skuggan av rutinerade Jhonas Enroth men nu är ett skifte på gång enligt målvaktsexperten Mikael Tellqvist.

I senaste avsnittet av Studio Oddset ihop med Robin Figren och Fredrik Warg, så lyfter Tellqvist upp Arntzen som en nyckelfigur för framgång i Örebro den här vintern.

– Enroth sajnade ett långt avtal och det är inte lätt att vara i en sån situation. Men han har jobbat på i det tysta, jobbade bra förra året och starten på det här året är riktigt, riktigt bra. Toppen av målvaktsligan när det kommer till det mesta. En målvakt som Örebro kommer att behöva det här året för att hålla sig kvar eller ta sig till slutspel, säger Tellqvist.

Han lyfter också upp tålamodet:

– Det ska man lära alla yngre killar och tjejer. Det händer inte över en natt.

Se senaste avsnittet av Studio Oddset

Samarbete med Svenska Spel

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln