HockeyNews
PLUS

Komarek: "Synd om alla barnfamiljer"

Konstantin Komarek
Foto: Aron Broman/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 06:15

FacebookXWhatsApp

Västerås lagkapten Konstantin Komarek sköt två mål för Västerås. Men eftersnacket handlade mer om avbrottet på grund av pyrotekniken i ABB Arena.
– Jag tycker synd om alla supportrar, barnfamiljer och så vidare som är här som ska gå ut i regnet när de har betalat pengar för det här. Det är det jag känner, säger Komarek till Hockeynews.

ANNONS

Det blev en på flera sätt trist kväll för Västerås när laget, klubben och staden tog emot Djurgården. Och några av dess supportrar.

VIK föll med 5–4 trots att man gick ikapp från 0–2 till 2–2 och från 2–3 till 3–3.

Lite drygt tio minuter in i tredje perioden, vid 21-tiden på fredagskvällen, brände någon i Djurgårdsklacken i ABB Arena av pyroteknik och den välfyllda hallen fick tömmas på sina drygt 4 100 åskådare. Avbrottet blev 50 minuter långt och det hade regnat hela dagen.

"Oss är det inte synd om"

– Oss är det inte synd om. Vi sätter oss i omklädningsrummet och käkar mat. Sedan går vi ut och spelar igen. Vi får betalt för det här, så det är liksom inte synd om oss, säger Konstantin Komarek till Hockeynews.

Han led med publiken varav hälften gav upp och åkte hem istället för att se slutet av matchen och VIK:s jakt på poäng.

Vad ska man göra för att undvika att sånt här händer?

– Det är nog inte min fråga att svara på. Det är någon annan du får fråga om det. Ja. Det är som det är, säger Komarek med bister min.

I själva matchen stod han för både två mål och en assist. Men VIK kunde inte riktigt stoppa Djurgårdens offensiv och det kostade poängen.

Berömmer Djurgården

– Det är lite likadant som när vi möter Björklöven. Jag tycker att vi pressar dem, kanske inte under stora delar av matchen, men ändå under en del av matchen och är där på hugget och är bra. Vi forecheckar och checkar fast dem. Men det är ett väldigt skickligt lag. Både målet de gör i vårt powerplay och fyran och femman är mål som vi inte ska släppa in, säger Konstantin Komarek.

Han fortsätter:

– Spelar du mot Djurgården och såna lag kan du inte släppa Dick Axelsson mitt i slottet eller Thoresen på ett friläge. Då vinner du förmodligen inte. Men kampinsatsen var där och jag tycker att vi tar steg. Det ser mycket bättre ut än vad det gjorde förra året. Vi lär oss.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln