HockeyNews
PLUS

Kollegans stöd för Armalis: "Han har oflyt"

Hellsten Armalis
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:57

FacebookXWhatsApp

Mantas Armalis blev utbytt mot Luleå – och har nu släppt in nio mål på de två första matcherna för säsongen. Men han försvaras av målvaktskollegan i Leksand, Jakob Hellsten.
– Han har gjort det han har kunnat. Vi som lag behöver komma upp, säger Hellsten till Falu-Kuriren.

ANNONS

Det var inför den tredje perioden som Hellsten byttes in. Då var Leksand redan i underläge 1–4, och det blev förlust 1–5 till slut. Jakob Hellsten hoppade in och räddade åtta av nio skott.
Men LIF har en målskillnad på 2–10 totalt på de två första omgångarna när man nu vänder hemåt för den första hemmamatchen, mot Rögle på torsdagen.

Armalis har en räddningsprocent på 84,2 så här långt, men försvaras av Hellsten.
– Jag tycker att det är lite väl kritiskt. I dag (mot Luleå) tycker jag Mantas gör en bra match. Han har oflyt, studsarna är inte med honom samtidigt som vi som kollektiv inte spelar optimalt. Då blir det svårt för en målvakt att hålla tätt, säger Jakob Hellsten till FK.

Hellsten var nöjd med sitt inhopp, men konstaterar att det är mycket i lagets spel som inte stämmer för tillfället.
– Jag tycker att det är svårt att sätta fingret på en sak. Det är ganska många saker som inte stämmer. Det grundar sig i att vi inte riktigt är på samma blad hela tiden, vi jobbar inte riktigt tillsammans. Vi blir spretiga i vad vi gör och det i sin tur leder till att vi inte litar på varandra och kommer ur tajming och gör inte det vi ska, säger Hellsten.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln