HockeyNews
PLUS

"Kände att det inte kunde sluta så här"

Roger Forsberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 21 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Roger Forsberg hade tänkt avsluta tränarkarriären med några säsonger hemma i Östersund. Istället fick han sparken före nyår. – Jag gick lite i fällan, säger Forsberg, nu i Kalmar HC, till Barometern.

ANNONS

Hemmasonen Roger Forsberg tog sig an uppdraget att leda Östersunds IK uppåt i tabellen. Han hade kommit in i slutet av säsongen 2022/23 som assisterande, och fick sedan huvudtränarjobbat när klubblegendaren ”Kjella” Andersson tog ett kliv uppåt i klubbledningen.

Det skulle bli hans sista jobb innan pensionen, berättar 59-åringen för Barometern. Efter många år som tränare för bland andra Timrå, HV71, Troja-Ljungby och Boden skulle han knyta ihop säcken hemma i Östersunds IK.

Men det gick inte alls som det var tänkt. ÖIK låg i botten och kring jul fick Forsberg beskedet att han inte skulle få vara kvar på jobbet.

– Jag gick lite i fällan. Jag vill inte gå in på detalj, men det blev rörigt. När de hämtade mig från Boden var jag med och räddade den säsongen (22/23). Sedan fick jag frågan om att ta över stafettpinnen vilket kändes bra, säger Roger Forsberg.

– Där och då kände jag att det skulle bli några år i Östersund och att det kanske var slutstationen. Sedan blev det som det blev, men det blev mitt fall att jag tog några steg tillbaka från mig själv.

Han ersattes av Tero Lehterä, som visserligen inte lyckades rädda Östersund undan kval, men däremot räddade kontraktet i matchserien mot Västervik.

Roger Forsberg är nu istället assisterande tränare till Viktor Tuurala i Kalmar HC. Där har han även återförenats med forwarden Georgs Golovkovs, som också har en liknande bild av Forsbergs halvår som tränare i Östersund.

– Han kunde inte vara sig själv. Jag känner redan nu att han är tillbaka med sina känslor och med sitt driv, säger Golovkovs.

– Det stämmer nog, tyvärr, säger Roger Forsberg. Men när det blev som det blev så kände jag att det inte kunde sluta så här. Jag kan inte sätta mig på en pinnstol redan nu, utan jag har mycket mer att ge.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln