HockeyNews
PLUS

Bomben: Johan Hedberg klar för nytt SHL-jobb

(32115) Johan Hedberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 24 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Johan Hedberg har gjort klart med nytt jobb.
51-åringen blir ny assisterande tränare i Färjestad.
– Jag gillade jättemycket vad Johan gjorde med Mora och det sättet de spelar med puck, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin.

ANNONS

Färjestad var inte nöjda med Pelle Prestberg och klubbikonen fick sedermera sparken efter kvartsfinalsfiaskot mot Rögle.

Nu ersätts han av Johan Hedberg som ryktats vara aktuell för både Rögle, AIK och Björklöven den senaste tiden.

– Vi har funderat och tagit oss tid att leta och undersöka möjligheterna och hitta en tränare som ger oss någonting som kompletterar vårt coachteam på ett lite annorlunda sätt än vad vi hade. Han har ju en erfarenhet som headcoach de senaste åren, men känner sig väldigt peppad på att hoppa på det här uppdraget och hjälpa oss och ta lite kliv och komma in med lite nya idéer, säger Rickard Wallin.

51-årige Hedberg fick sparken från seriekonkurrenten Örebro i januari efter att klubben haft en tung tid sportsligt. Innan dess hade han tre framgångsrika säsonger som huvudtränare för Mora.

– Jag gillade jättemycket vad Johan Hedberg gjorde med Mora och det sättet de spelar med puck. Han har dessutom en otrolig erfarenhet både som spelare och tränare från både NHL och landslag och hela den biten, säger Rickard Wallin.

Johan Hedberg har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Det ska bli jäkligt roligt tycker jag. If you can't beat them, join them, säger Hedberg.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln