HockeyNews
PLUS

Klubbdirektörens attack – Morakaoset fortsätter

(30520) Patrik Andersson Peter Mashur
Hemsida

Publicerad: 20 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Nu förklarar Patrik Andersson sitt hastiga avhopp som klubbdirektör i Mora.

"Personal, gamla styrelsemedlemmar och även jag själv har fått utstå trakasserier och lögner där även våra familjer har varit drabbade", skriver han i ett öppet brev.

Han lyfter också frågan vilken kraft som egentligen styr klubben.

Kaoset i Mora IK fortsätter.

Förra säsongen var lyckad på isen – men turbulent utanför.

Mora gick till semifinal mot Djurgården på våren efter att hösten inletts med att Patrik Andersson tillträtt som styrelseordförande och sedan avgått.

Samme Patrik Andersson tillträdde sedan som klubbdirektör i april för att avgå redan i juli.

ANNONS

Däremellan hade flera stryelsemedlemmar avgått under säsongen. Under en pågående match i januari fick klubbens dåvarande klubbdirektör, Peter Masuhr, meddelandet att han inte längre har den rollen i klubben.

I ett öppet brev i Mora Tidning lägger Patrik Andersson skulden på den nya styrelsen som utsågs i juni:

ANNONS

"Nu forcerar man fram beslut och väljer ändrad färdriktning efter dryga veckan in i mandatperioden, närmare bestämt vid första riktiga styrelsemötet. Detta utan att sätta sig in i organisationen och dess verksamhet. Ingen konsekvensanalys är gjord. Ingen dialog har förts med avgående styrelsen och mina egna analyser har ignorerats. Därutöver strider beslutet mot rådande anställningsstopp där den operativa verksamheten inklusive personal är mitt ansvarsområde".

ANNONS

Mora IK gjorde ett minusresultat på 4,9 miljoner den förra säsongen.

Patrik Andersson skriver att den nya styrelsen "påverkar en redan ansträngd ekonomi negativt".

"Summerat finns det en oärlighet och brist på öppenhet i agerandet. Jag upplever inte det samarbete och förtroende en klubbdirektör behöver för att klara uppgiften under dessa nya förutsättningar. Vilken kraft som egentligen styr klubben idag är spekulationer och jag låter det vara oskrivet".

ANNONS

Mora IK:s ordförande Karin Stikå Mjöberg säger till Mora Tidning:

– Nu behöver vi prioritera och lägga energi på de saker som ger ett mervärde för klubben. Man får inte fastna och hålla på med det som inte ger ett mervärde för klubben. Det kan låta bryskt, men så är det.

För lokaltidningen bekräftar hon att kliubben har problem med likviditeten.

ANNONS

– Vi har ett likviditetsproblem. Vi har i dagsläget högre kostnader än vi har intäkter. Då måste vi ta tag i det för klubbens skull på en gång med fokus och all kraft vi har. Vi tror att vi absolut kommer klara av det, men det tar tid.

Mora IK meddelade nyligen också på hemsidan att Peter Masur, som fick gå under pågående match som klubbdirektör, återkommer i en annan roll:

ANNONS

"Peter Masur kommer att återgå i tjänst som försäljningschef så snart som möjligt. Peter har varit sjukskriven en längre tid. Försäljningen utgör en mycket viktig del av våra intäkter och vi är glada att Peter som är en omvittnat skicklig försäljningschef kommer i tjänst med all den gedigna erfarenhet och kunskap han har samlat på sig genom åren".

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS