Skärmdump/TV4
ANNONS

Publicerad: 8 mars 2024

Linus Klasen visar god slutspelsform för Djurgården.
Borta mot Kalmar drog han igång sitt lag med sitt 17:e mål för säsongen. När han var klar hade han gjort ett hattrick i Hatstore Arena.

ANNONS

Djurgården har haft bekymmer på bortaplan i Hockeyallsvenskan. Så det var viktigt att avsluta starkt i grundserien för att behålla fjärdeplatsen och på så sätt säkra hemmaplansfördel i kvartsfinalen som börjar nästa vecka.
Och det var Djurgårdens äldste, Linus Klasen, som satte 1–0 i Kalmar när han fick sällskap av Linus Eriksson, 17, och Victor Eklund, 17.

"Bra jobb av junisarna"

– Bra jobb av junisarna, berömde Klasen i TV4-intervjun efter den första perioden. Eriksson och Eklund hade assist på Klasens 1–0. Duon vars åldrar tillsammans ändå inte når upp till Linus Klasens ålder. 38 år ung är han Djurgårdens poängkung och kom upp till 45 poäng i och med sitt 17:e mål.
Djurgården hade även med sig 2–0 efter den första perioden då VIK-värvningen Kalle Loponen snyggt pricksköt sitt andra mål på åtta matcher för sin nya klubb. Målet kom i powerplay.

– Det är väl bättre än när vi var här sist, säger Klasen om insatsen i Karlmar. Det första mötet i höstas vann Kalmar med 6–3.
Klasen tar med sig sin form till slutspelet och har gjort poäng i tre raka matcher.
I den andra perioden fick Kalmar hål på Djurgården i ett powerplay. Backen Roni Allen sköt och pucken styrde via Wiktor Nilssons klubba och lurade Djurgårdsmålvakten Viktor Andrén, som såg pucken för sent.
– Vi har fått några långa anfall och de har också haft några långa anfall mot oss. Men vi kämpar hårdare än i första perioden, säger Kalmars 2–1-skytt Roni Allen till TV4.

Klasen slog till igen och igen...

När Djurgården fick powerplay i den tredje perioden slog Linus Klasen till igen. Marcus Krüger skymde effektivt Kalmar-målvakten Jonathan Stålberg och gled elegant undan precis i skottögonblicket då Klasen snabbt klämde till pucken och satte 3–1. Efter en videobedömning godkändes Klasens mål.
Han var inte klar där heller. Kalmar ryckte målvakten i slutminuterna och satsade med sex utespelare på en reducering. Då fick Linus Klasen tag på pucken och skickade in 4–1 – ett hattrick för hans 19:e mål för säsongen.

Krüger nöjd med bortasegern

Djurgården slutar därmed fyra och har hemmaplansfördel i kvartsfinalen.
– Vi ville sätta oss i ett så bra läge som möjligt. Nu får vi en eventuell sjunde och avgörande match på hemmaplan, säger lagkaptenen Marcus Krüger till TV4 efter 4–1-segern.
– Vi får också de motståndare de andra inte väljer.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.