HockeyNews
PLUS

Klasen borta – DIF kallade upp juniorer

Eric Nilson Robert Kimby Linus Klasen
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 september 2024

FacebookXWhatsApp

Linus Klasen var inte med på Djurgårdens torsdagsträning. Det fanns ett giltigt skäl till det.
Så på slutet av ispasset var det bara nio ordinarie forwards på banan inför mötet med Västerås.
– Det såg kanske värre ut idag än vad det egentligen är, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby till Hockeynews.

ANNONS

Skadelistan på forwardssidan har vuxit och blivit lång för Djurgården. Juniorerna Linus Eriksson, Anton Frondell och Melvin Wersäll har varit borta i ett par veckor och har ytterligare några veckor kvar innan de är tillbaka.
Albin Grewe har åkt på en ny skada och det är oklart hur länge han blir borta. Och i matchen mot BIK Karlskoga råkade Arvid Costmar ut för en knäskada. Han klarade korsbandet, men den slutliga prognosen för skadans omfattning är inte klarlagd.

Costmar borta flera veckor

– Han kommer att vara borta ett gäng veckor. Vi har inte fått svar på alla undersökningar än, men han spelar inte närmsta veckorna, säger Djurgårdstränaren Robert Kimby.
Det gör att Djurgården, som har 16 forwards i sin spelartrupp, är nere på elva forwards. Linus Klasen missade torsdagsträningen. Enligt uppgift för att han behövde göra ett tandläkarbesök.
– Klasen tog hand om kroppen, säger Kimby fåordigt.
Men Linus Klasen tränade på förmiddagen och ska vara redo för spel på fredagen.

ANNONS

Däremot har David Blomgren en skavank. Han kände sig för under torsdagsträningen och klev av halvvägs in i ispasset.

Blomgren ett osäkert kort

– Jag tror att det gick bra för honom på träningen, men vi valde att inte ”riska” så mycket. Jag måste dubbelkolla, så vi får väl säga att det är ”game day decision”, säger Robert Kimby.
Med Linus Klasen i spel mot Västerås har Djurgården tio ordinarie forwards. Troligen kliver Lucas Stockselius, 19, in i fjärdekedjan på Albin Grewes plats och spelar med Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin. Så såg det ut på torsdagsträningen.
Mot Västerås kan det bli A-lagsdebut för antingen Wilson Björck, 18, eller Eric Nilson, 17. De var med och gjorde sin första träning med A-laget. Björck är son till tidigare Djurgårdsbacken Jesper Björck medan Eric Nilson är son till förra Djurgårdsstjärnan Marcus Nilson.

Så tränade Djurgården torsdag 25 september 2024

Målvakter
Viktor Andrén, Hugo Hävelid

Backpar
Colby Sissons – August Berg
Jakob Ragnarsson – Jonny Tychonick
Edvin Hammarlund – Hugo Blixt
Elias Degnell – Adrian Carnebo

Kedjor
Tyer Kelleher – Marcus Krüger – Patrick Thoresen
Wilson Björck – Fredric Weigel – Dick Axelsson
Victor Eklund – Hampus Larsson – Eric Nilson
Daniel Brodin – Ludvig Rensfeldt – Lucas Stockselius

Skadade: David Blomgren, f (tränade första halvan innan han klev av), Arvid Costmar, f, Linus Eriksson, f, Anton Frondell, f, Albin Grewe, f, Melvin Wersäll, f.
Tandläkarbesök: Linus Klasen, f (spelar imorgon)
Utlånade: Teodor Munther, mv (Tyresö/Hanviken), Arvid Bergström, b (Almtuna).

Hävelid i mål mot VIK?

– Grejen var i och med att vi hade några osäkra kort idag så plockade vi upp några extra (från juniorlaget). Idag var vi fler forwards på träningen för vi hade bestämt att det kanske inte blir en hel träning för ”Blomman”, så vi får se imorgon hur det är med status på folk, säger Robert Kimby.
På målvaktssidan har Djurgården valt att matcha Viktor Andrén både mot Oskarshamn och BIK Karlskoga. Kanske blir det Hugo Hävelids tur borta mot Västerås?
– Vi får se imorgon, men vi kommer att ha båda målvakterna igång, så är det inte imorgon så kommer det att vara ganska snart. Vi spelar fyra matcher på sju dagar, fredag till fredag, säger Robert Kimby.
Backen Adrian Carnebo var tillbaka i Djurgården och körde ett pass, men ska tillbaka till Tyresö/Hanviken dit han är utlånad. Även Elias Degnell spelade i Hockeyettan-klubben på onsdagen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln