HockeyNews
PLUS

Klart: Vesterheim till Malmö

Vesterheim
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2024

FacebookXWhatsApp

Petter Vesterheim har haft en fin säsong i Mora. Nu är han klar för Malmö, skriver klubben på sin hemsida.

I Moras A-lag blev det denna säsongen 40 matcher och 17 poäng i grundserien. I slutspelet gjorde han tre poäng på tolv matcher.

Nu blir det spel i Malmö kommande säsong för Vesterheims del, där han skrivit på ett kontrakt på tre år till 26/27, skriver klubben på hemsidan.

– Det känns jättebra att komma till Malmö, jag är verkligen taggad. Jag har haft två bra år i Mora nu och känner mig redo för nästa steg. Att få chansen i SHL blir en kul utmaning. Alla spelare här är lite smartare, lite större och starkare och lite bättre över hela isen. Jag ska komma in och försöka bidra med mitt spel och det jag är bra på, bidra i båda riktningar och vara beredd att göra jobbet varje dag, säger han till klubbens hemsida.

Malmös sportchef Björn Liljander säger följande om Vesterheim:

– Vi är stolta över att kunna presentera ett av Hockeyallsvenskans stora utropstecken under den gångna säsongen. Petter är en smart center som läser spelet väldigt bra, och trots sin ringa ålder tar han väldigt kloka beslut. Han besitter en skicklighet med pucken och tävlar oerhört hårt ute på isen. Vi är stolta över att Petter väljer sin fortsatta utvecklingsresa hos oss i Malmö Redhawks, säger Liljander till hemsidan.

Forwarden har även representerat norska landslaget denna säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)