HockeyNews
PLUS

Klart: Peter Andersson blir ny huvudtränare i Brynäs

(13359) Peter Andersson/Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Det har varit på gång under en längre tid, och nu är den tränarvärvning som supportrarna väntat på äntligen i hamn.
Under tisdagens presskonferens presenterades Peter Andersson, 54, som ny huvudtränare i Brynäs IF över de kommande tre säsongerna.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Det har rått stor omsättning på tränarsidan i Brynäs och säsongen 2019/2020 blev knappast något undantag. Klubbikonen Ove Molin tog över huvudansvaret från entledigade Magnus Sundquist kort efter nyår, men för andra säsongen i följd skulle Brynäs trots allt misslyckas med att knipa en plats bland landets tio bästa. 

En mörk fläck i Gävleklubbens guldkantade historia. Men en trend som man i och med dagens rekrytering hoppas kunna sätta punkt för.

Mannen för uppdraget blir, precis som väntat, den förre Malmötränaren Peter Andersson. 

– Det har känts absolut helt rätt från början, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv under presskonferensen som sändes live på klubbens hemsida .

– Vi behöver någon som kommer hit med den erfarenheten och tydligheten som Peter står för.


Kontraktet är på tre år.


– Tre år känns mer än rätt för då får vi under resans gång förändra det vi vill göra. Vi ska definitivt slåss för SM-guldet år tre, säger Sundlöv.


Peter Andersson tar med sig analytikern Anthon Hansson från Malmö Redhawks. Hansson kommer även att hjälpa till med spelarrekryteringar.


Robin Danielsson kommer att vara kvar som målvaktstränare, Mikael Holmqvist fortsätter som assisterande tränare medan Ove Molin återgår till att bli spelarutvecklare i Brynäs.


– Det känns grymt bra tycker jag. Det har varit en hyfsat lång process och jag har träffat mycket folk. Brynäs IF har varit oerhört professionellt, säger Peter Andersson under presskonferensen.


LÄS MERGENOMGÅNG: De kan lämna – och så bör Brynäs värva


– Jag ser morgondagen som viktigast. Vi ska inte titta för långt fram och definitivt inte tillbaka heller. Vi måste gräva djupt allihop som är involverade i Brynäs. Jag och Micke (Sundlöv) kommer att ha ett tätt samarbete med de rekryteringar som ska göras, säger Andersson.


Brynäs försöker få in ytterligare en assisterande coach i tränarstaben och man har visat intresse för Frölundas assisterande tränare Viktor Stråhle.


– Vi söker en assisterande tränare till. Kort och gott svar. Så får vi se vad det landar i längre fram, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.


– Han (Stråhle) har ett kontrakt med Frölunda så det är inte aktuellt just nu.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!