HockeyNews
PLUS

Klart: Poängkung till Hockeyallsvenskan

Artikelbild

Publicerad: 29 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Mora IK har gjort klart med den 28-årige amerikanske forwarden Todd Burgess, som ansluter från HK Spisska Nova Ves i den slovakiska högstaligan.

Tidigare har han spelat tillsammans med Mora IK andra nyförvärv, Ture Linden, under två säsonger på college.

Burgess, som draftades a Ottawa i fjärderundan 2016, ser fram emot att ansluta till Mora IK:

– Jag har hört mycket bra om klubben och såg hur bra Mora var förra säsongen. Laget verkar vara i en bra position för att utmana i toppen. Jag har också pratat med Ture (Linden), som haft mycket positivt att säga. Förra året hjälpte mig anpassa mig till spel på en större rink, och jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Jag ska göra allt för att hjälpa laget att nå framgång, säger Todd till hemsidan.

Värvningen har tillkommit genom spelarströdet och Andreas Hägglund, sportchef, säger till hemsidan:

– Vi är väldigt nöjda med att Todd valt att spela i Mora IK. Han är en stor högerskytt som kan spela både center och ytterforward. Med sina 28 år kommer han in med både rutin och erfarenhet, en smart spelare med bra skridskoåkning och ett mycket bra skott.

Förra säsongen stod Burgess för 37 poäng (19 mål och 18 assist) på 45 grundseriematcher och bidrog med ytterligare 8 poäng (4+4) under 13 slutspelsmatcher i slovakiska ligan. På meritlistan finns tidigare spel i AHL och ECHL.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln