HockeyNews
PLUS

Klart: Malmö värvar finske toppforwarden

Henrik Haapala
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Malmö satsar finskt för att klättra i SHL.
Den senaste forwardsvärvningen är presenterad.

Den landslagsmeriterade forwarden Henrik Haapala, 30, ska försöka hjälpa till att täppa till luckorna efter den finländska toppduon Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi, som har flyttat vidare till Schweiz efter en succésäsong i Malmö.

Haapala gör i sin tur resan från Schweiz till Malmö. Förra säsongen var han i både Genève-Servette och i Lausanne och fick ihop totalt 18 poäng (7 mål, 11 assist) på 28 matcher.
– Henrik kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet och vinnarbakgrund. I Henrik får vi in en spelintelligent spelare som är duktig i spelet med puck. Tack vare sina kvicka aktioner ute på isen kan Henrik hitta bra spel och skapa stor oreda hos motståndarna, säger Malmö Redhawks sportchef Björn Liljander till klubbens hemsida.

Fem finska spelare i Malmö

Med Henrik Haapala i laget har Malmö inte mindre än fem finländska spelare. Övriga fyra är backarna Teemu Kivihalme, Robin Salo och Lassi Thomson. Forwarden Joona Ikonen har också valt att spela för Malmö kommande säsong.
Haapala har skrivit på ett ettårskontrakt.
– Jag har pratat med spelare från Finland som tidigare spelat i Malmö och de har bara sagt bra saker om klubben. Jag har varit i Malmö en gång tidigare och jag gillar verkligen Arenan och staden, säger Henrik Haapala till Malmös hemsida.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!