HockeyNews
PLUS

Klart: Luleå värvar amerikansk forward

Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån, Skärmdump Luleå på X

Publicerad: 15 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Det handlar om Brian O’Neill som är klar för klubben.

Brian O’Neill har denna säsongen spelat i Schweiz och klubben EV Zug där det blev 21 poäng på 29 matcher för amerikanen i grundserien. Säsongen innan spelade han också i Zug. Då blev det 42 poäng på 50 matcher. Innan Schweiz har han spelat hockey i både Finland och USA.

Nu är han klar för Luleå där han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna, meddelar klubben på hemsidan.

– Jag ser verkligen fram emot en flytt till Luleå och norra Sverige. Det är alltid spännande när man får chansen att starta ett nytt äventyr i sin hockeykarriär, speciellt om det innebär en möjlighet att spela på ett ställe där folk brinner för sin hockey. Så utifrån det tror jag att jag kommer kunna trivas bra där uppe och att det förhoppningsvis kommer plocka fram det bästa i mitt spel, säger forwarden till hemsidan.

Han säger till hemsidan att han tidigt fick en positiv bild av klubben.

– När det var aktuellt med en flytt till Luleå så kollade jag med spelare som känner till klubben väl och fick bara positiva svar, oavsett det handlade om hockeyn eller hur man tar hand om sina spelares familjer, så det kändes som att det kommer passa oss bra. Speciellt som min fru kommer från norra Finland, bara fyra timmar från Luleå, säger han till hemsidan.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!