HockeyNews
PLUS

Nya "PSG" gör anmälningarna till nämnden

Norgen Ledin Andersson Sundlöv
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Referensgruppen tar över ansvaret för anmälningar till disciplinnämnden och kommer att kallas för – PSG.
Den tidigare SHL-tränaren och spelaren Christoffer Norgren blir huvudansvarig.

Det blir inte längre situationsrummet eller domarledningen som anmäler spelare i SHL till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter matchstraff eller förseelser.
Istället är det den tidigare så kallade referensgruppen som kommer att sköta anmälningarna till disciplinnämnden.
Referensgruppen kommer att byta namn till Players Safety Group – PSG – och får Christoffer Norgren som ansvarig. – Vi har ett bra system som vi nu utvecklar ytterligare ett steg, säger SHL:s biträdande sportchef Gizela Ahlgren Bloom till SHL:s hemsida.

Personerna i nya PSG

I PSG, spelarnas säkerhetsgrupp, sitter sedan tidigare den förre SHL-spelaren Per Ledin, den tidigare SHL-sportchefen i Brynäs och Karlskrona, Michael Sundlöv, samt den tidigare SHL-domaren och domarchefen Peter Andersson.
– För domarverksamheten innebär detta ett steg i helt rätt riktning mot hur vi arbetar internationellt, dessutom kan vi med detta mer prioritera domarverksamheten och det som händer på isen, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink till SHL:s hemsida.

Domarnas inblandning

Domarledningen och situationsrummet kommer även i fortsättningen vara inblandade vid situationer som kan leda till anmälningar men det är den så kallade PSG som har det slutliga ansvaret.
– Gruppen har bred erfarenhet inom elithockeyn och har arbetet med disciplinsystemet de senaste säsongerna och nu tillför vi Christoffer Norgren som har färsk erfarenhet av SHL men som också tidigare suttit i disciplinnämnden. Det känns bra att vi kan fortsätta med befintlig grupp men vässa den ytterligare, säger Ahlgren Bloom.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!