HockeyNews
PLUS

KLART: Hockeynews värvar Andreas Hanson

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: 3 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeynews värvar den erfarne hockeyjournalisten Andreas Hanson från Länstidningen Södertälje.

– Det här är ett drömjobb för mig som alltid sett hockeyn som sporten nummer ett och har ett enormt intresse för SHL, Hockeyallsvenskan och NHL. Jag har ju också sett hur Hockeynews flyttat fram positionerna och vuxit år för år. Det ska bli fantastiskt att få vara en del av gänget där och se vad vi kan uppnå, säger Hanson.

ANNONS

Hockeynews passerade 800 000 unika användare den senaste månaden och har nästan sju miljoner sidvisningar varje månad – samtidigt som Hockeynews nya prenumererade PLUS-tjänst fått en kanonstart.

– Det är publiken som gör Hockeynews, och som vi gör innehållet för. Ju fler som är med, desto mer kan vi satsa, säger chefredaktören Henrik Sjöberg.

I våras värvades Mattias Persson, prisnominerad hockeyjournalist från Allehanda i Örnsköldsvik.

Nu förstärker Andreas Hanson från Länstidningen Södertälje som också kommenterat matcher i TV4. Hanson är nyhetsreporter med egna avslöjanden, som också poddar och skriver krönikor.

– Jag har LT att tacka för mycket. Nu blir det ett nytt kapitel för mig, men jag vet att jag kommer fortsätta hänga i Södertälje och Scaniarinken titt som tätt även i fortsättningen, säger Andreas Hanson.

Hockeynews vd Magnus Alselind:

– Att flera av Sveriges bästa hockeyjournalister väljer att komma till vår oberoende hockeysajt är ett gott betyg till redaktionen men också till nyförvärvens eget starka innehåll. Det finns många fler journalister, inom olika genrer, som med unikt och högkvalitativt innehåll, skulle kunna vara med och göra affären själva.

ANNONS

Andreas Hanson kommer att göra nyheter, matcher, analyser, intervjuer och poddar för Hockeynews publik

Under maj har Hockeynews.se varit på plats i Tjeckien under hela hockey-VM med Mattias Ek gett närvarande journalistik från träningar och matcher – men också med Henrik Sjöberg som på plats i Nordamerika bevakar det rafflande NHL-slutspelet på plats i New York och Florida.

– I en tid när mycket likadan journalistik kan göras från skrivborden, så kommer vi fortsätta att satsa på att vara på plats för våra tittare och läsares skull – vår publik kan väldigt mycket, vilket är inspirerande för alla oss som jobbar. Andreas Hanson vet vad som krävs och blir en nyckelspelare när Hockeynews ska upp till nästa nivå, säger Henrik Sjöberg, chefredaktör för Hockeynews.

Andreas Hanson:

– För mig handlar det alltid om supportrarna. Det är supportrarna och publiken som hockeyn är till för, utan dem vore hockeyn ingenting. Det är det som driver mig, att ge fansen inblick och svar om vad som händer i deras älskade klubb, vare sig det handlar om en sillyvärvning, bakgrunden till en succéspelares framgång eller att ställa de rätta frågorna om ett sportsligt misslyckande.

Foto: Sven Lindwall

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln