HockeyNews
PLUS

Klart: Han blir ny tränare för Oskarshamn

Björn Karlsson
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn åkte ner till Hockeyallsvenskan och Martin Filander blir inte kvar. Nu är en ny huvudtränare klar för klubben.

Det blir Björn Karlsson som tar över som huvudtränare för Oskarshamn. Vid sidan har han med sig Mikael Sandberg och Albin Blomqvist. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

Albin Blomqvist var senast fystränare i Malmö och Mikael Sandberg var i Oskarshamn denna säsongen som assisterande tränare. Sandberg kommer att ansvara för video och målvakterna. Blomqvist och Karlsson har kontrakt för de tre kommande säsongerna. Sandberg har kontrakt för nästa säsong.

De senaste två säsongerna har Karlsson varit tränare i Alvesta, som han tog upp i Hockeyettan första året. Som spelare gjorde han två säsonger i Oskarshamn, säsongerna 16/17 och 17/18.

– Jag ser fram emot att få börja jobba och leda en grupp med förmodligen nya spelare, i en stad som jag känner väl. Jag vet att vi har alla förutsättningar att bygga något bra med hjälp av ödmjukhet och hårt jobb, säger Björn Karlsson till klubbens hemsida.

Följande säger Albin Blomqvist:

– Det känns otroligt inspirerande och spännande att få vara en del i den nystart som IKO nu står inför. Jag följde kvalet väldigt intensivt och var grymt imponerad över trycket och stödet på matcherna. Jag är väldigt förväntansfull på att få uppleva det. Jag är som sagt extremt taggad på att dra i gång och föra detta framåt tillsammans med övriga ledare och spelare, säger Albin Blomqvist till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)