HockeyNews
PLUS

Klart: Forwarden tillbaka i allsvenskan

(28142) Axel Wemmenborn
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 september 2024

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn värvar ytterligare kraft i offensiven. Efter det att Barometern avslöjat att det är på gång har nu värvningen av Axel Wemmenborn presenterats.
– Jag har känt att jag inte vill pressa fram något som känns halvdant, säger den tidigare Malmö-, Rögle- och AIK-spelaren.

ANNONS

Oskarshamn har tvingats bygga om sitt lag efter fallet från SHL ner till Hockeyallsvenskan. Och bygget, som innehåller 13 forwards, är inte helt färdigt än.
– Vi kommer med stor sannolikhet att ta in någon, men det är ingenting som är klart. Vi scannar marknaden och behöver bredda laget, tanken är att göra vårt lag starkare, bättre och skapa en bredd i truppen. Det återstår att se om det blir innan premiären, det hänget på måendet och skavanker, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt till Barometern.

Har spelat med Alsenfelt i Malmö

Barometern rapporterade att smålänningarna var nära att få in mångsidige forwarden Axel Wemmenborn, som tidigare spelat med Alsenfelt. Nu står det alltå klart att parterna återförenas.
– Axel är en väldigt lojal spelare som kan spela olika typer av roller och positioner. En bra människa som bidrar med erfarenhet i de svenska ligorna. Skridskoåkningen håller hög klass och han har dessutom spelat systemet tidigare, säger Alsenfelt till klubbens hemsida.

Ettårskontrakt med Oskarshamn

32-årige Wemmenborn spelade förra säsongen i Graz i Österrike. Tidigare har han spelat i AIK, Malmö, Rögle och Pantern på elitnivå. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med IKO, där han kan komma att spela center enligt klubbens hemsida.
– Jag har inte haft bråttom att hitta en ny klubb efter förra säsongen utan haft lite is i magen för att hitta något som känns rätt och verkligen velat tänka genom mitt beslut. Jag har känt att jag inte vill pressa fram något som känns halvdant. Jag har haft en bra dialog med Alsenfelt och vet hur han vill spela hockey, säger Wemmenborn.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln