HockeyNews
PLUS

KLART: Brynäs värvar back från Djurgården

Axel Andersson
ANNONS

Publicerad: 29 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Det började ryktas under onsdagsmorgonen.
Nu står det klart att Brynäs värvar Axel Andersson från Djurgården.
– En spännande back med stor utvecklingspotential, säger sportchef Johan Alcén.

ANNONS

Han var tänkt som en av de ledande backarna i Djurgården kommande säsong, men på onsdagsmorgonen gick klubben ut med att Axel Andersson lämnar för spel i SHL.

Nu är han presenterad av Brynäs.

– Axel är en spelare som vi har haft bra koll på under flera år. Det är en spännande back som är bra på skridskorna med stor utvecklingspotential.

– Han är en modern tvåvägsback som är bra i båda riktningarna och även högerfattad, som är något som vi letat efter. Axel känns som en väldigt bra matchning för oss och det ska bli spännande att få arbeta med honom under de två kommande åren, säger sportchef Johan Alcén i ett pressmeddelande.

Axel Andersson stod för 17 poäng på 40 matcher i grundserien och svarade för ytterligare sex poäng i slutspelet. 24-åringen ser nu fram emot att testa på SHL-spel för första gången.

– Det ska bli riktigt motiverande att få komma till Brynäs och spela i SHL. Det klubben och Johan Alcén presenterade kändes riktigt bra på en gång och helt rätt för mig. Jag har bara en bra känsla inför detta och vart klubben är påväg och ser verkligen fram emot att starta igång med mina nya lagkamrater, säger Axel Andersson.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln