HockeyNews
PLUS

Klart: Blir fortsättning i Leksand för tränaren

David Printz
Niclas Jönsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 maj 2024

FacebookXWhatsApp

David Printz hoppade in i Leksans bås den 11 november som assisterande tränare. Då hade han ett kontrakt tills vidare. Men nu blir han kvar i klubben.

ANNONS

Han har skrivit på ett kontrakt på två år, meddelar Leksand på sin hemsida. Leksand slutade på en femteplats med 92 poäng denna säsongen. I kvartsfinalen mot Frölunda tog säsongen slut.

– Först och främst vill jag säga att jag är väldigt glad över att få förlänga kontraktet med Leksands IF. Det är så klart häftigt att få vara en del av en så pass anrik förening. Det är en organisation som har ambitionen att vara en toppklubb i Sverige vilket passar mig utmärkt. Jag trivs väldigt bra i ledarteamet där vi snabbt hittade ett bra och effektivt sätt att jobba tillsammans efter att jag kom in. Både bland ledare och spelare rådde det en härlig stämning vilket jag tycker märktes i vårt sätt att spela, säger Printz till hemsidan.

Leksands GM Thomas Johansson säger att det känns bra att Printz blir kvar i klubben. Han har tidigare jobbat inom Rögle och Djurgården. Nu fortsätter han som assisterande tränare och jobbar tillsammans med Challe Berglund och Mikael Karlberg i båset.

– Det känns bra att vi får jobba vidare med det tränarteam som vi avslutade säsongen med. David kom in när Björn Hellkvist sjukskrev sig och kompletterade vår tränarstab på ett bra sätt, bland annat genom ett väldigt bra jobb med vår defensiv, penalty killing och det individuella med varje spelare. Därför känns det väldigt bra att David vill fortsätta hos oss med ansvaret för det defensiva spelet samt bidra till våra spelares utveckling under ytterligare två år, säger Johansson till hemsidan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln