HockeyNews
PLUS

Klart: Backen byter Modo mot Djurgården

August Berg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 6 september 2024

FacebookXWhatsApp

August Berg lämnar Modo för spel i Djurgården. Efter en tids spekulationer med uppgifter om att 25-åringen ska flytta på sig, så står det nu klart att backen och Modo går skilda vägar. Kort därefter presenterades han av Djurgården.

ANNONS

Modo gjorde nyligen klart med Mattias Norlinder. Det gjorde att Modo hade nio backar i truppen, och det har spekulerats i att August Berg kan bli den back som flyttar på sig och söker speltid någon annanstans.

Nu är det klart. Modo gick på fredagen ut på sin hemsida där man tackar August Berg för tiden som varit. 25-åringen har varit med och spelat upp laget från Hockeyallsvenskan, och dessutom sett till att Modo hållit sig kvar – även om speltiden varit skral emellanåt den senaste säsongen.

– Vi har stor konkurrens på backsidan och är i ett läge där vi inte kan ge August en tillräckligt stor roll. Han känner också att han behöver mer och därför har vi kommit överens om detta i samförstånd. Vi är tacksamma för allt han har gjort för oss, både som spelare och som person, och önskar honom all lycka till på resan framåt, säger sportchef Henrik Gradin till klubbens hemsida.

En kort stund efter Modos besked presenterades Berg som nyförvärv av Djurgården. Han har skrivit på ett treårskontrakt.

– Vi är väldigt glada över att få August Berg till Djurgår’n. Det är en spelare i väldigt bra ålder med en stor erfarenhet. Han var med och hjälpte Leksand upp till SHL för ett antal år sen, därefter var han med och hjälpte MoDo upp i den rafflande finalserien mot oss för två år sen, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till klubbens hemsida.

– August har många av de egenskaper som vi vill ha. Han är en stark karaktär, har ett rejält spel, är i rätt ålder och är högerskytt, fortsätter Wikegård.

Djurgården skriver även att Berg ska ansluta till sitt nya lag på måndag.

– Jag är sjukt taggad och det ska bli hur kul som helst att träffa laget och människorna runt omkring. Jag är väldigt glad över möjligheten att vara med på den här resan tillsammans med djurgårdsfamiljen, säger August Berg.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln