HockeyNews
PLUS

Bekräftat – Bromé till Luleå: "Relationen ohållbar"

brom

Publicerad: 10 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro och Luleå bekräftar Mathias Bromés övergång.
Kontraktet med Luleå sträcker sig över säsongen 2027/28.

Det blev fyra säsonger totalt i Örebro för Mathias Bromé.
Nu lämnar han klubben trots fyra år kvar på sitt avtal.
Sportchefen Henrik Löwdahl:
– Vi har under de senaste veckorna tagit professionell hjälp utifrån och via en handlingsplan försökt hitta en gemensam väg tillbaka till varandra. Att vi inte har kunnat hitta en väg tillbaka har nu lett fram till att vi idag har kommit överens kring en ekonomisk uppgörelse med Mathias. Vi vill vara tydliga med att betona att Mathias inte har brutit mot några lagar, regler eller avtal, utan att vi har hamnat i en situation där relationen mellan Mathias och tränarna blivit ohållbar, fortsätter Löwdahl.

Så här säger Bromé:
– För min del känns det så klart tråkigt att vi hamnat där vi nu är, men nu har vi hittat en lösning som kommer bli bäst för bägge parter. Jag har haft fyra fina år här, där många i och runt klubben har betytt mycket för mig och jag vill passa på att tacka alla supportrar samt partners för allt stöd under min tid i klubben, säger Mathias Bromé.

Luleå har också bekräftat övergången.
– När man får chansen att få tag på en svensk hockeyspelare av Bromés kaliber så gäller det att vara med. Det känns även som att det är ett väldigt bra kvitto på att vi har en bra verksamhet att han ville flytta upp till oss i Norrbotten, säger klubbens general manager Thomas Froberg.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!