HockeyNews
PLUS

Kimby om Wikegård: "Delar ut uppgifter"

Robert Kimby Djurgården
Foto: Sven Lindwall
ANNONS

Publicerad: 8 september 2024

FacebookXWhatsApp

Robert Kimby har lämnat en undanskymd tillvaro med Almtuna – för rampljuset som tränare för Djurgården. I en intervju med UNT berättar han om förändringen.

ANNONS

Robert Kimby gjorde sig ett namn under sina tre säsonger i Almtuna där han ledde laget till två slutspel, trots att de ofta var nederlagstippade. Han utsågs också till årets tränare i Hockeyallsvenskan.

Nu, som 40-åring, har Kimby lämnat de lägre tabellplaceringarna och tagit steget till Djurgården, en klubb med helt andra krav.

– Största delen är att vi är fler som arbetar vilket är en stor skillnad men när man väl arbetar är det fortfarande samma sport. Och när man väl är inne i det jobbar man med samma saker, säger Kimby till UNT men tillstår att "vi är fler som hjälps åt och man får tid till sin uppgift på ett annat sätt".

Fler som jobbar – och fler som ställer krav från läktarna.

– Det är klart att det är fler som bryr sig, det är större och det har varit fler saker runtomkirng och så men på det stora hela så spelar vi hockey och det blir ganska lika när det kommer till träning och match, säger han till UNT.

När det kommer till den nye sportchefen Niklas Wikegårds roll, säger Kimby till sin förra lokaltidning:

– Oavsett var du är så ska en sportchef kontrollera en verksamhet. Han delar ut uppgifter åt oss och det är vi som gör jobbet. Där tycker jag inte det är något annorlunda än det var i Almtuna, säger Kimby till UNT.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln