HockeyNews
PLUS

Kimby om sin ilska och "Dickens" frånvaro

Robert Kimby arg
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 23:19

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens huvudtränare Robert Kimby ilsknade till i båset vid AIK:s 2–1-mål. Han var besviken efter förlusten.

Och till råga på allt blir skyttekungen Dick Axelsson borta från spel.

ANNONS

Det var efter det att Djurgården ägt spelet efter Marcus Krügers 1–1-mål i den andra perioden som AIK på nytt ryckte åt sig initiativet genom en effektiv tekningsvariant. Lukas Zetterberg klippte till när Djurgårdsförsvaret gick bort sig.

Då blev Robert Kimby arg och rev loss i båset.

– Mål bakåt och framför allt för vi tappar ödet som vi hade i egna händer under x antal minuter där. Jag skulle vilja att vi kontrollerar det lite bättre. Jag tycker att vi blir ganska hafsiga. Målen blir som en betalning på det. Det är mer frustration över målet än just hur det händer. Man vill inte släppa in mål direkt efter tek på en variant, förklarar Kimby.

Kimby om utbrottet

Vad sa du vid 1–2?

– Jag vet inte. Ord tror jag mest bara ärligt talat.

Djurgården hade svårt att göra något vettigt av spelövertaget. Istället begick man misstag och föll.

– Jag är besviken. Första perioden är ganska intetsägande. Det är ganska passivt. Jag vill att vi ska gå ut och ta tag i den och åka skridskor och ge oss själva energi. Det tycker jag inte att vi gör. Jag är inte så intresserad av om det är jämnt eller inte. Jag är intresserad av vad vi kan göra åt vår egen sak. Där hade jag velat se mer.

ANNONS

Djurgården har bara lyckats ta tre trepoängare på nio matcher och halkar efter derbyförlusten mot AIK ner till sjundeplatsen i Hockeyallsvenskan med 16 poäng på nio matcher.

Det gör DIF-tränaren bekymrad

– Man måste lära sig att ta matcherna. Det har hänt för många gånger nu där vi har chansen och där vi nästan tycker att det blir jobbigt att vara i det läget. Där behöver man änna sig stark så vi har lite att jobba på med den delen.

Djurgården kvitterade till 2–2 i den tredje perioden, men AIK svarade då Oskar Magnusson tämligen enkelt fick kontra in 3–2.

– Det vill man inte ska ske. Det ska inte få ske. Om vi tittar på hur målet går till mer än att det händer. För hade jag fått välja hade det aldrig hänt. Vi är fyra spelare i mittzonen som är ganska passiva. De har en spelare som får rinna igenom. Du kommer inte att vinna tajta matcher om det får bli såna mål. Sedan behöver vi inte peka på vem det är som gör vad. Vi behöver situationen bättre.

Du låter riktigt besviken?

– Jag är framför allt besviken på att jag tycker att vi ska komma ut i en sån här match och det ska verkligen brinna om oss. Vi får slita oss in och så kan det vara. Men då får man ställa sig frågan: Okej vad tar vi med oss? Vad lär vi oss? Vi behöver lära oss saker. Vilka boxar vi behöver ticka i för att vända över det till vår fördel, för jag tycker att som matchbilden är ska vi kunna äga matchbilden mycket bättre än vi gör.

Reagerar på "Dickens" frånvaro

Djurgården har fått sin skyttekung Dick Axelsson knäskadad efter en smäll mot Kalmar i fredags. Han har inte kunnat träna på is med laget den här veckan.

– Igår visste vi att det var osäkert, men man väntar och hoppas till sista dagen. Jag tror att han har varit med så pass länge att han visste att det skulle bli tajt, säger Robert Kimby.

Prognosen säger en till fyra veckors frånvaro för Dick Axelsson.

– Det är första gången jag får höra det. Och är det en till fyra veckor, då satsar vi på en.

Dick Axelsson har gjort fem mål inklusive fyra i powerplay.

Hur påverkar det er nu att han inte kan vara med?

– Förhoppningsvis blir effekten av att vi är besvikna idag mer än att ”Dicken” inte kan spela. För det är en spelare. Vi ska kunna hantera det ändå. Vi vill vara mycket bättre än så här och framför allt vill vi kontrollera vårt eget öde bättre, säger Robert Kimby.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln