HockeyNews
PLUS

Kimby: "Förlorar man är det inte lika kul"

Robert Kimby garvar
Foto: TV4
ANNONS

Publicerad: Igår 22:52

FacebookXWhatsApp

Mitt i matchen mellan Södertälje och Djurgården brast det för Djurgårdens huvudtränare Robert Kimby.

Han började att skratta i båset efter en diskussion med domaren Mikael Nord och kollegan Michael Holmqvist.

– Helst vill man ta vinsten på det också. Då kan man garva. Förlorar man är det inte lika kul, säger Kimby efter 4–3-förlusten mot Södertälje.

ANNONS

Djurgården började starkt mot SSK och hade 2–0 med sig in till den andra perioden.

Då hamnade Djurgårdstränarna Robert Kimby och Michael Holmqvist i diskussion med ena huvuddomaren Mikael Nord som var framme vid Djurgårdsbåset.

Efter en liten stund pekar Holmqvist på Kimby – som börjar asgarva.

– De pratade bara och jag tror att Nord tycker det är lika kul bara det att jag är sämre på att hålla masken, säger Kimby.

– ”Honken” är ganska rolig, men exakt vad han sa… Det blir en diskussion. Det blir en rolig kommentar och den kom väldigt plötsligt.

Förstår det lustiga

Efter 4–3-förlusten på övertid förstår Djurgårdstränaren att bilderna i TV4 kan se lite märkliga ut.

– Så här i efterhand är det jättedumt att man fastnar på bild och står och asgarvar. Jag har alltid mycket känslor utanpå. Det var kul, hehe. Ja.

Djurgården tappade 2–0 till 2–2. Och trots en 3–2-ledning i den tredje perioden kunde Södertälje gå ikapp och sedan avgöra på övertid.

– Jag tycker att det är onödigt av oss. Jag ska inte säga tappar, men vi leder med 2–0 och 3–2. Jag tycker att andra perioden oavsett vad man tycker om utvisningarna så har vi 4–0 emot oss igen. Det förstör matchen för oss. Man kan inte fortsätta prata om att man skapar tillräckligt mycket lägen att avgöra, även om jag tycker att vi gör det, så måste man göra det (avgöra).

ANNONS

Kimby fortsätter:

– Jag tycker att det är en jämn match som vi nånstans förtjänar att vinna egoistiskt sett så här tätt inpå.

Utvisningarna knäckande för DIF

Djurgården drog på sig nio utvisningar mot Tingsryd men lyckades då vinna med 3–2 efter att ha haft fyra raka utvisningar i den andra perioden.

Även mot SSK hade Djurgården fyra utvisningar i rad. Då gjorde Södertälje 2–2.

Kimby var inte helt nöjd med fördelningen av utvisningar, 4–0 till Djurgården.

– Ja, den matchen (Tingsryd) tycker jag att det är riktigt dålig disciplin av oss. Idag sett till matchbilden så borde det i mina ögon ha varit lite jämnare om man ska ta några av dem på oss. Men det är vad det är.

– Väljer de att ta dem finns det många utvisningar stundtals samtidigt som vi inte får sätta oss i situationen heller.

Axelsson pratade ut med Nord

Dick Axelsson åkte ut på två av utvisningarna och han tog ett snack med domaren Mikael Nord på isen innan den tredje perioden skulle börja.

– Den första är den som han gör en screen. Det får man inte göra. Den andra sitter i huvudet så den tycker jag mer att det är otur mer än att man hugger nån. I min värld spelar det inte nån roll vem det är. Utan att det blir. Vi har fyra stycken och jag vill inte att nån av våra spelare ska ha det, säger Robert Kimby.

Efter 4–3-förlusten mot Södertälje kom ingen av Djurgårdens spelare, eller tränaren Robert Kimby, till media som stod och väntade på intervjuer.

– Hade jag vetat att ni var här och väntade hade jag varit lite snabbare, säger Kimby.

Djurgården hävdar att det var en kommunikationsmiss medan man från Södertäljes pressavdelning menar att de berörda blivit informerade om att komma på intervjuer.

– Tidigare har alltid Södertälje kommit med information till oss, men den här gången hade jag inte hört nånting. Det är bara beklaga att det blev så, säger Djurgårdens pressansvarige Hannes Feldin.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln