HockeyNews
PLUS

Kimby: "En match vi borde tagit hem"

Kimby DIF
Foto: Andreas Hanson
ANNONS

Publicerad: Igår 22:28

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens tränare Robert Kimby fick se sitt lag förlora – trots stort spelövertag mot Vimmerby.

– Jag tror att när jag ser matchen igen sen så kommer jag känna att det här var en match vi borde tagit hem, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Djurgården förlorade borta mot nykomlingen Vimmerby.

Trots massivt övertag spelmässigt och i skott på mål så ville inte pucken in.

Två ramträffar, från Linus Klasen respektive Victor Eklund, och massor av tid i offensiv zon – men målvakten Robin Christoffersson var stabil i hemmakassen och Djurgården gjorde inte tillräckligt för att störa honom.

– Ja, man kan ju säga att man ska förtjäna studsen. Min spontana känsla är att vi skapat så pass mycket så att vi ska kunna avgöra det tidigare. Första perioden tycker jag ändå är ganska bra. Sen är det fem, sex minuter i andra perioden där vi faller ifrån litegrann och blir lite omständliga. De får ta lite momentum. Så det är en tajt och tuff match, säger Robert Kimby till Hockeynews på plats.

Det var utsålt, 1 750 åskådare i en liten ishall, och ett motstånd som gjorde allt för att störa och irritera djurgårdarna.

– Att åka ner hit, vi visste att de skulle göra allt de kan. Och får man då inte utdelning som vi inte får, då blir det ju en fajt in på målsnöret. Men så gör vi 2–1. Jag tror att när jag ser matchen igen sen så kommer jag känna att det här var en match vi borde tagit hem. Jag tycker vi sätter oss litegrann i skiten genom att vi spelar tre mot sex i slutet.

Två utvisningar i slutminuten gav Vimmerby chansen att plocka målvakten och bli tre utespelare fler än DIF. De forcerade och tryckte in 2–2.

Men Robert Kimby kommer tillbaka till att hans lag inte gjorde fler mål.

– Men jag skulle gärna ha sett att vi var lite mer ödmjuka när det gäller att ta oss in på kassen. Vi blir lite rundare i anfallszon. Men jag tycker att det finns ganska mycket bra saker som vi kan bygga vidare på. Förutom effektiviteten. Fem powerplay, då vill man kanske göra lite fler mål. Jag tycker att vi sätter upp det bra några gånger, och skulle kunna peta till någon till där.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln