HockeyNews
PLUS

Kempe talar ut: "Bulan" var inne på att jag skulle sluta

(29980) Mario Kempe
Bildbyrån

Publicerad: 23 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Mario Kempe talar nu ut om sin ångest och depression. Han ger i en stor intervju med Aftonbladets Tomas Ros sin berättelse om uppbrottet från Luleå: 
– I december mådde jag så dåligt att jag inte kunde spela matcher längre. Alternativen att jag skulle sluta med hockeyn eller att bryta avtalet. ”Bulan” (Thomas Berglund) var inne på att jag skulle sluta spela i stället för att byta klubb. Jag hoppades hela tiden att vi skulle nå en lösning och till slut gjorde vi det. När Luleå gick ut och sa att jag inte längre tillhörde spelargruppen började en del klubbar att höra av sig.

Med meriter från NHL och KHL var Mario Kempe en av de senaste årens mest uppmärksammade värvningar till SHL. 

Tiden i Luleå bröts dock i december. Efter att han tidigare under hösten varit en av Tre Kronors mest framträdande spelare i Karjala Cup. 

På frågan från Aftonbladet varifrån ohälsan kom ifrån, svarar Mario Kempe: 

– Jag vet inte. Luleå sa något om att jag ville vara närmare familjen. Men i Luleå är det lätt att ta sig till familjen i Stockholm, går många flyg varje dag. Det handlar inte om det. Jag är hockeyspelare, levt hockey i hela mitt liv. Tänker på hockey hela tiden. Men när jag kände att jag inte kunde prestera på isen hamnade jag i en nedåtgående spiral. Jag hade ingen energi och hade sömnproblem. Blev en stress att komma tillbaka efter knäproblemen. 

Luleå gick ut med att han inte ville vara kvar i klubben – och därför inte heller fick träna med laget i väntan på en lösning. 

Efter uppgörelsen med Lugano har han nu varit med om fyra raka segrar i Schweiz. 

Luleås fans riktade i samband med uppbrottet bland annat en hård banderoll emot honom som nu utreds av förbundet. 

– Jag slog bort hatet. Är nättroll som håller på, utan namn. Jag är 35 år numera och vet att man inte ska ta sånt på allvar och jag har inte heller gjort någon polisanmälan av allt som sagts mot mig. Jag såg också att många tror att jag tjänar mer pengar i Lugano. Men det stämmer inte. Hade det handlat om pengar så hade jag stannat i Luleå. Jag och Lugano delade på mitt utköp och jag uppskattar att jag nu tjänar cirka 30–40 procent sämre än jag hade gjort om jag fullföljt avtalet i Luleå. Jag har tjänat bra med pengar under min karriär, vill bara spela och må bra, säger han till Aftonbladet.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!