HockeyNews
PLUS

Kempe bland spelarna som får lämna Lugano

Kempe Granlund Quenneville
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 1 april 2024

FacebookXWhatsApp

Lugano släpper en rad toppspelare.
Inför nästa säsong får bland andra de tidigare SHL-spelarna, Mario Kempe och John Quenneville, leta ny klubb.

Det är i tv-kanalen RSI:s program Domenica Sportiva som Luganos sportchef Hnat Domenichelli berättar om sin klubbs planer med spelartruppen inför nästa säsong.
Flera NHL-meriterade spelare får lämna Lugano.
– Markus Granlund kommer inte att stanna av två anledningar: den ena är att vi inte vet vad som kommer att hända med (Calvin) Thürkauf, som kanske återvänder till Amerika. Och den andra är när vi pratar med tränarna är att vi behöver en center istället för en ytterforward, säger Domenichelli till RSI, enligt Swisshockeynews.

Inte många mål för Kempe i Schweiz

OS-guldvinnande Granlund, 30, gjorde 16 poäng (4 mål, 12 assist) på 20 matcher för Lugano.
Inte heller den tidigare Luleå-centern Mario Kempe, 35, kommer att erbjudas nytt kontrakt i Lugano.
Kempe bröt upp från Luleå i början av januari i år efter 22 SHL-matcher. I Lugano blev det ett mål på nio matcher i grundserien och ytterligare ett mål på fyra slutspelsmatcher.

Förre HV-backen LaLeggia hänger löst

Inte heller den amerikanske backen Matt Tennyson blir kvar, vilket även gäller för ex-leksingen, kanadensiske forwarden John Quenneville, 27.
Lugano överväger också att bryta med den förre HV71-backen Joey LaLeggia, 31. HV tappade LaLeggia till Lugano efter en oerhört stark säsong i SHL där den spelskicklige och skottstarke kanadensaren fick ihop 33 poäng (16 mål, 17 assist) på bara 40 matcher efter sin flytt från Timrå.
Den finländske landslagsforwarden Arttu Ruotsalainen, 26, kan också komma att lämna Lugano trots ett år kvar på kontraktet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)