HockeyNews
PLUS

Karlins besked kring NHL-backen: ”Inte avskriven”

Modo
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Modo fortsätter att jaga NHL-backen Robert Hägg.
Nu ger Mattias Karlin besked i frågan.
– Robert Hägg är inte avskriven så länge han inte skrivit på något där borta, säger han till ÖA.

Hockeynews har tidigare kunnat berätta om Modos jakt på den NHL-meriterade backen Robert Hägg. Den senaste tiden har dock allt mer talat för att det inte blir någon återkomst till svensk hockey för 29-åringen, utan att han i stället väljer att krita på ett nytt NHL-kontrakt.

Sportchefen Henrik Gradin har semester och då är det tränaren Mattias Karlin som rattar spakarna vad gäller eventuella nyförvärv. Nu ger han besked kring Robert Hägg.

– Vi har fyra, fem gubbar vi tycker är intressanta och Robert Hägg är inte avskriven så länge han inte skrivit på något där borta, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Karlin öppnar för att det kan bli två backar – om det inte blir något med Robert Hägg.

– Ja, lite åt det hållet eftersom vi bara har ett visst antal pengar kvar i påsen

Modo imponerade som nykomling och var bara sekunder från att ta sig till play in i våras. Nu väntar det svåra andra året och även om truppen har stärkts avsevärt finns det en osäkerhet hos Karlin.

– Det är klart att jag är lite osäker på var vi står någonstans, men å andra sidan lärde vi oss väldigt mycket av fjolåret och har mer att gå på. Det finns saker att skruva på.

– Vi tog många gratispoäng förra året för att motståndarna inte hade koll och inte tog oss på riktigt allvar, säger Karlin till tidningen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln