HockeyNews
PLUS

Kaptenen: "Tror vi kommer motbevisa dem"

Zackrisson Leksand
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:57

FacebookXWhatsApp

Femma i serien ifjol och suddentorsk i match sju mot Frölunda.
Knappt någon spelaromsättning men ändå tippas Leksand långt ner i tabellen av de flesta tyckarna.
– Jag köper inte det där tvivlet, säger lagkaptenen Patrik ”Zacke” Zackrisson till Hockey News.

ANNONS

Inför förra säsongen var tveksamheterna kring Leksand många. Skulle Peter Cehlarik hitta tillbaka till där han var under sin första sejour i klubben? Hur skulle Max Veronneau påverkas av sin skada? Och Matt Caito av sin? Björn Hellkvists status?

Det hela slutade bekant med en stark vitblå säsong som tog slut när ex-leksingen Mikael Ruohomaa avgjorde i sudden i den sjunde kvartsfinalfajten i Scandinavium.

Inför att Leksand återigen äntrar isen i Scandinavium under lördagen så är tvivlen på dalalaget tillbaka. Många experter och tyckare har Leksand utanför kvartsfinalplats och nionde-tiondeplats är inte ett ovanligt tips. – Ja, det är väl för att vi inte har så mycket in och ut. Det är förståeligt såklart, Anton Lindholm som klassats som en av SHL:s bästa backar har försvunnit. Olle Alsing, landslagsback, har försvunnit och ersatts med Lyytinen och Rindell från Timrå. Det är väl egentligen det vi gjort, säger lagkaptenen Patrik Zackrisson när Hockey News slår sig ner med honom under SHL:s upptaktsträff i Stockholm.

– Vi har en trupp som är ungefär som förra året. Sen var det många förra året som tvivlade på Cehlarik, som tvivlade på att folk inte skulle komma upp i nivå och hela den biten. Vi känner oss trygga med allt det. Vi har tre bra kedjor som kan bidra offensivt. Vi har en stabil fjärde som bidrar med tyngd och identitet. För mig känns det som att vi har ett välbyggt lag, jag vet inte riktigt vad vi saknar, vem vi ska peta eller vem vi ska ta in heller. Jag köper inte det där tvivlet.

ANNONS

– Jag tror vi kommer motbevisa de i år igen. Jag tycker vi har en otrolig topp och jag tycker att de vi tagit in är fantastiska hockeyspelare. Får vi till det här - precis som alla känner i alla andra lag också såklart - på det sätt vi vill så kommer vi vara där uppe.

Det är mycket kontinuitet. Är det bara en fördel?
– Jag vet inte, just nu tycker jag det känns som en fördel för jag tycker att vi kunde börja försäsongen där vi slutade förra säsongen istället för att börja om på ny kula. Det går snabbare för alla att komma in i grejerna i år och jag tycker vi känns tryggare. Jag tror att det bygger självförtroende i laget som gör att vi kan börja göra de där andra ”extra-sakerna” som jag tycker att vi har i oss och vill få fram. Om det inte funkar så går man ”back to basic” men nu tror jag att vi har koll på vilka avvägningar vi ska göra.
– Kontinuitet är någonting jag tycker vi behöver för vi har varit lite för mycket upp och ner. Formtoppar, formsvackor och så vidare.

Har du varit med om såhär mycket kontinuitet förut?
– Jag tror faktiskt inte det. Det känns nytt. Förra året var det lite stökigare start. Nu har vi fått starta med en hel trupp och samma tränarstab. Det känns bra, det känns som vi vet var vi står. Vi vet vad vi vill komma ut med för inställning mot Frölunda i premiären och om det inte funkar på lördag så vet vi på tisdag eller torsdag var vi ska vara. Det är ganska skönt och tillslut kommer det funka även om det inte funkar från första nedsläpp.

ANNONS

Han höjer dock ett varningens finger till sig själv och laget.
– Det är också farligt och det blir en falsk trygghet, att vi slappnar av lite för mycket. Det gäller att vi verkligen är på tårna och är det bästa laget vi kan vara varje match. Vi vet hur vi ska vara det men det gäller att vi gör de grejerna också.

“Zacke” själv går in på sista året på kontraktet. Något han ”firade” med att göra fyra mål i försäsongssegern mot Linköping.
– Det var väl tyvärr en engångsföreteelse men för egen del går jag in på sista året på kontraktet, ja. Jag är i en bra fas där jag är nu. Jag har inga personliga mål nu utan det är laget först och att jag vill bidra på bästa sätt.

Du tänker du kör vidare efter i år va?
– Ingen aning, jag håller alla dörrar öppna. Jag har absolut inte bestämt mig för att sluta och heller inte för att fortsätta. Jag kanske blir kvar i Leksand, kanske inte, jag vet inte.

Det här är lite svag scouting kanske, men jag har följt lite liverapporter från träningarna och det står nästan alltid att ”Zackrisson ser hungrig ut.
– Haha, det är kul! Det vet jag inte om det stämmer dock, men om det gör det hoppas jag att jag får ut det på match.

ANNONS

Känner du dig i bättre slag än förra säsongen?
– Nej, det gör jag inte heller, haha! Jag tycker det känns ganska samma, det har känts ganska samma i tio års tid nu höll jag på att säga. Jag tycker att jag tränat på som jag gjort de andra åren också… jag vet inte om det ser annorlunda ut eller om det bara är någon som fått för sig det.

Det finns inget där bakom att du pushat extra för att kunna spela tre år till eller så?
– Nej, jag har jobbat på på den planen jag har, precis som innan. Jag har inte börjat med någon supergröt eller specialkost eller någonting. Samma gamla vanliga.

Du nämnde att ni har tre bra offensiva kedjor och en stabil fjärde som bidrar med identitet. Var ser du dig själv?
– Jag kan väl få vara nere i krigarkedjan när det behövs och jag kan anama den rollen också. Sen om folk inte funkar eller är borta tror jag att jag kan hoppa in lite högre upp och jag tror jag kan lösa det på ett helt okej sätt det med.
– Vi får se vad som händer, var det behövs folk… sen hoppas jag själv på att få just kontinuitet i position eller plats. Ibland kan det vara lite jobbigt att hatta runt för mycket för då kommer man inte in i det.
– Vi är fem centrar på fyra platser men det där kommer te sig naturligt. Det blir väl troligtvis jag, Jon eller Kalle som får gå ut på en kant… känns det som spontant. Men jag stänger inga dörrar där heller, haha.

Slutligen: blir det några framåttekningar när säsongen drar igång?
– Heads up, säger jag bara. Jag har några varianter på lager och just nu känns det som jag kommer få igenom varenda en, avslutar Zacke med ett skratt.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln