HockeyNews
PLUS

Kalmar värvar offensiv poängspruta

Matthew Struthers
ANNONS

Publicerad: 25 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Kalmar har varit på jakt efter spets till toppen av laget.
Nu har klubben gjort klart med kanadensaren Matthew Struthers.
– Matthew är en skicklig spelare som producerat en hel del poäng sista åren, säger sportchefen Daniel Stolt.

ANNONS

Kalmars sportchef Daniel Stolt stod för flera fina fynd förra säsongen, inte minst backen Tim Theocharidis som vann backarnas poängliga. Nu fortsätter han att värva från Nordamerika.

På måndagen meddelade smålänningarna att de gjort klart med den 24-årige kanadensiske centern Matthew Struthers som närmast kommer från spel i collegeligan USports.

– Jag är extremt stolt och exalterad över att skrivit kontrakt med Kalmar, och det var ett lätt beslut då min uppfattning är att det är en ambitiös klubb som vill fortsätta att utvecklas i att bli bättre för varje år. Jag längtar till att komma till Sverige och få spela framför fansen som jag hört ska vara grymma, säger Struthers till klubbens hemsida.

I USports-ligan har Matthew Struthers varit en poängmaskin och på de senaste tre säsongerna har han svarat för hela 111 poäng på 77 matcher. Den gångna säsongen blev det 46 poäng på 30 matcher.

Under samtliga säsonger har han tagit plats i ligans All Star-team.

– Matthew är en skicklig spelare som producerat en hel del poäng sista åren. Han kan spela både center och på kanten vilket är en klar fördel för våra tränare. Vidare är Matthew en spännande spelare i en bra ålder som vi tror kommer ha en bra säsong framför sig, säger Kalmars sportchef Daniel Stolt.

Kontraktet med Struthers gäller över kommande säsong.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln