HockeyNews
PLUS

JVM-målvakterna backas upp på hemmaplan: "Fått ett paket med övningar"

(16987) Hugo Alnefelt
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 december 2020

FacebookXWhatsApp

Juniorkronorna har fått lämna sina hotellrum och i natt svensk tid gjorde laget sitt första ispass tillsammans.

Nu har spelarna fyra dagar av förberedelser framför sig innan premiären mot Tjeckien – för målvaktstrion betyder det en hel del kontakt med tränarna på hemmaplan.

– Jag har fått övningar av Nizzé (Landén) och Wille (Rahm) som snackat ihop sig och skickat över ett paket med övningar som jag kan köra här, säger Hugo Alnefelt till HockeyNews.se.

ANNONS

Landslagen presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 

CCM Hockey All | Out 

ANNONS

Samtliga spelare och ledare i Juniorkronorna har fått lämna sina hotellrum efter en sju dagar lång karantän.

Spelarna satte sig omedelbart på bussen från hotellet till arenan och i natt svensk tid genomförde laget sitt sin första riktiga träning i Edmonton.

– Det har varit långtråkigt och väldigt jättetråkigt, konstaterar HV71-målvakten Hugo Alnefelt.

ANNONS

– Det har blivit att titta på mycket serier och film och jag har spenderat en hel del tid på FaceTime också. När vi fick komma ut från rummen fick vi ta tempen direkt och vi testades oss en gång till och sen var det bara att börja värma upp och gå på is.

Ledarstaben drabbades hårt av covid-19 inför mästerskapet och förbundskaptenen Tomas Montén är kvar hemma i Sverige tillsammans med videocoachen Adam Almqvist Andersson och målvaktstränaren Nizze Landén.

Det betyder att burväktartrion med Alnefelt, Jesper Wallstedt och Calle Clang – som samtliga var med och vann U18-guld på hemmaplan – inte får den uppbackning man är vana med på plats med landslaget.

ANNONS

– Vi håller kontakten. Både med Nizze och William Rahm (HV71:s målvaktstränare) och dom två har snackat ihop sig. Jag tycker att det fungerar bra ändå, med tanke på hur det ser ut med omständigheterna så löser vi det på ett bra sätt.

Trion vann guld i Örnsköldsvik. Foto: Bildbyrån

ANNONS

Inför varje ispass har målvakterna 15-20 minuter på is tillsammans med Nizzé Landén när allt är som det ska.

– Jag har fått övningar av Nizze och Wille som har snackat ihop sig och skickat över ett litet paket som jag kan köra på den lilla tiden vi får innan träningarna, säger Alnefelt.

Juniorkronornas målvaktssida ser riktigt starkt ut inför årets JVM – samtliga tre målvakter har imponerat under vintern och spelar på hög nivå i SHL och Hockeyallsvenskan.

ANNONS

– Det är jättekul att Sverige får fram unga målvakter till seniorhockeyn och jag tycker det är kul att dom tar för sig och kör på.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar JVM-forwarden Emil Heineman

ANNONS


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln