HockeyNews
PLUS

Västervik tar grepp om ödeskvalet

Östersunds IK
Östersunds IK
1 - 3
(0-1, 0-1, 1-1)
Västerviks IK
Västerviks IK
Västervik Östersund
Skärmdump TV4

Publicerad: 11 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Östersund tog under kvällen emot Västervik i match nummer ett i ödeskvalet. Då skulle Västervik vinna första mötet och ta grepp om matchserien.

Ödeskval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Då fick Östersund börja första matchen på hemmaplan i bäst av sju. Men Västervik öppnade målskyttet och tog ledningen i första perioden.

Det var efter 8.33 i första perioden som Vaclav Karabacek skulle göra 1-0 för sitt Västervik. Bortalaget vann även skotten med 10-3.

I andra perioden skulle Västervik börja starkt. Efter 3.52 utökade Hugo Gabrielson till 2-0.

Det andra målet kom i ett powerplay där Östersunds Daniel Öhrn blev utvisat två minuter för "Abuse of officials" när han och domaren diskuterade vid en tekning.

– Jag sa lugnt och försiktigt till honom (domaren) att släppa pucken, inget mer än så. Jag tror att du får fråga honom lite gran vad det var mer, säger Daniel Öhrn till TV4 efter andra perioden, och fortsätter:

– Inte så bra, måste upp här nu sista 20. Men vi vet att vi har varit starka i sista perioderna (tredje perioderna) här på slutet. Så det är bara att köra på en sådan, säger han till TV4.

Direkt i tredje perioden var Daniel Öhrn inblandad igen, denna gången med ett mål när han reducerade till 2-1 efter 1.34. Men Västervik utökade ännu en gång när laget gjorde 3-1 genom Filips Buncis med 12.43 på klockan.

– Vi kan inte vara nöjda med de två första perioderna. Vi var lite nervösa i den första perioden. Vi måste vara mer aktiva och hungriga, säger Östersunds tränare Tero Lehterä till TV4 efter matchen.

Första mötet i matchserien slutade 3-1 till Västervik. Därmed tar Västervik grepp om ödeskvalet. Nu ska Östersund försöka studsa tillbaka och skaka av sig denna matchen.

– Bara fortsätta och fortsätta. Återhämta oss, analysera och sen gå vidare. Det är vad man gör, säger Lehterä till TV4.

ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!