HockeyNews
PLUS

Jättetalangen öste in poäng – nobbades: "Lite surt"

Zetterberg Alexander

Publicerad: 1 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Alexander Zetterberg, 18, har öst in poäng i Småkronorna – men när NHL-klubbarna hade gjort sina val, stod han fortfarande utan något lag.

– Det var lite surt i början, men det är ingenting som jag lägger stor energi på, säger han till Sundsvalls Tidning.

När NHL-draften drog igång den gångna helgen var det mycket snack kring vilket lag som skulle välja Zetterberg. Flertalet experter såg honom som en dold juvel, och att den klubb som draftade honom skulle göra ett rejält fynd.

Han gjorde 39 poäng på 24 matcher i U18-landslaget.

Zetterberg själv berättade tidigare att Detroit Red Wings var en av klubbarna han gärna hade tillhört. Men när samtliga NHL-klubbar gjort sina val, var Zetterberg en av spelarna som inte blivit draftad.

Att han är 172 cm och 72 kg lätt tros ha påverkat.

– Jag fick en inbjudan av ett par lag till en camp dessutom så ska åka på det. Efter det är det bara att fortsätta som vanligt och se fram emot ett väldigt roligt år i Boston, säger han till Sundsvalls Tidning.

Zetterberg har Njurunda som moderklubb, är fostrad i Timrå, har tillhört Örebro och ska nu spela collegehockey i Boston.

Senaste säsongen gjorde han 58 poäng på 45 matcher i Örebros J20.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln