HockeyNews
PLUS

Jesper Fast om nästa säsong: “Det hade varit det bästa för mig”

(28179) Jesper Fast
Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Jesper Fasts kontrakt med Carolina Hurricanes tog slut efter den gångna säsongen. Svensken hoppas nu på en förlängning med klubben.
– Om alla vill ha mig här och vi kan lösa det skulle det vara det bästa för mig, säger Jesper Fast till NHL.com


Under natten till torsdagen tog Carolina Hurricanes resa mot Stanley-cup bucklan slut. Under natten till lördagen summerade 21 spelare säsongen.

Kaptenen Jordan Staal skrev 2012 på ett 10-årigt kontrakt som nu är över. För NHL.com berättar han att han vill avsluta karriären i Carolina.

– Jag planerar inte att åka någonstans. Jag är säker på att vi kommer hitta ett sätt att skriva ett nytt kontrakt nu när säsongen är över. Jag vill vara här. Jag älskar den här gruppen. Jag älskar de här killarna och jag älskar den här organisationen. Det har varit så mycket och jag är lycklig att få vara här så länge som jag har varit. Jag vill avsluta min karriär här, säger Jordan Staal.

Jesper Fast, som gjorde sex mål på 15 slutspelsmatcher, är nu unrestricted free agent. För NHL.com berättar han att han hoppas kunna förlänga med klubben.

– Jag har haft tre fantastiska år. Det är det roligaste jag haft på länge. Jag och min familj älskar det här. Båda mina barn föddes här. Det kommer också att vara något speciellt. Om alla vill ha mig här och vi kan lösa det skulle det vara det bästa för mig, säger Jesper Fast.

Inför förra säsongen valde Paul Stastny att skriva på ett billigare kontrakt för att stanna i Carolina och försöka vinna Stanley Cup. Nu är han en unrestricted free agent och 37-åringen säger att han ska ta lite tid innan han bestämmer sig hur nästa säsong ska se ut.

– Efter en slutspelsserie har jag alltid varit duktig på att ta ledigt ett par veckor. Precis när man åker ut vill man spela eller inte spela. Sedan förändras saker när kroppen börjar att må bättre. Jag ska sitta ner med min familj, min pappa och min rådgivare, men det beror på vad jag och min familj vill göra. Vi ska njuta av de kommande veckorna innan vi kommer på vad vi kommer att göra, säger Paul Stastny.

Brent Burns spelade sin första säsong i Carolina under den gångna säsongen och satte ett nytt rekord när han gjorde 61 poäng under grundserien som en back. Samtidigt som han trivts på isen berättade han om hur hans tankar om livet utanför isen.

– Jag (och min fru) har tre barn. Man får se många andra delar av staden som har varit otroliga sedan dag ett. Skolsystemet, vännerna utanför hockey, kyrkan och människorna i mataffären. Det har varit fantastiskt. Det är en fantastisk stad. Det är en speciell plats och det är allt du kan hoppas på som spelare, säger Brent Burns.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!