HockeyNews
PLUS

Inget kontrakt på bordet – trots succén

Niklas Gällstedt
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:00

FacebookXWhatsApp

Brynäs succétränare Niklas Gällstedt har utgående kontrakt.
Men trots succéstarten har parterna inte börjat diskutera förlängning.
– Jag lever väldigt mycket i nuet, säger Gällstedt till GD.

ANNONS

Brynäs har fått en smakstart på SHL-återkomsten och är bara en poäng i från serieledning inför kvällens match mot HV71.

En stor anledning bakom succén är ledarstaben med Niklas Gällstedt i spetsen. Den 57-årige tränaren som kom till Brynäs från schweiziska Zug och tog upp klubben till finrummet igen, har utgående avtal efter den här säsongen.

– Vi är jättenöjda så här långt och såklart för vi samtal hela tiden, jag och ”Gälla". Det finns ingen i tränargänget som försämrat sina aktier. Men det finns inget färdigt kontraktsförslag på bordet, om jag säger så, säger Alcén till Gefle Dagblad.

Niklas Gällstedt har ingen stress med att göra klart någonting och känner ingen oro över att det inte finns något konkret att ta ställning till i dagsläget.

– Jag tycker att det är ganska sunt. Det kommer när det kommer och det viktiga är att vi försöker bygga pusslet på ett bra sätt. Än så länge har det varit okej från vår sida. Det kommer att komma dippar också. Men det viktiga är att vi förstår varför vi måste träna på en hög nivå varje dag.

Utöver Gällstedt sitter även övriga ledarstaben med utgående kontrakt. Alcén säger att han vill skapa sig en helhetsbild innan de sätter sig ner vid förhandlingsbordet.

– Det är inte bara avhängt av resultaten utan jag tittar på hur de är varje dag. Hur ser processen framåt ut, hur jobbar dom med spelarna, taktiken och beteenden. Allt sånt vägs också in.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln