HockeyNews
PLUS

Ikonens råd till LHC: ”Skulle vara en jättebra lösning”

Norrena/Heljanko
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 16 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeynews har kunnat berätta att Christian Heljanko är LHC:s huvudspår i målvakten.
Klubbikonen Fredrik Norrena tycker att klubben borde agera och värva honom.
– Om någon frågar mig skulle jag varmt rekommendera honom, säger han till Corren.

Den 11 maj kunde Hockeynews avslöja att Tapparas mästarmålvakt Christian Heljanko är Linköpings huvudspår som ersättare till Marcus Högberg. Det är dock fler som är på jakt efter honom, bland annat uppges schweiziska Kloten vara intresserade.

Nu kommer klubbikonen Fredrik Norrena med ett tydligt råd till Linköping.

– Det skulle vara en jättebra lösning för alla parter. Finska ligans bästa målvakt. Topp i Europa. Tappara har en stark organisation, men du vinner inte tre år i rad bara för det.

– Under många var Tappara enormt strukturerat, men nu har Grönborg (Rickard) kommit in som tränare och spelat mer öppet, vilket innebär att du som målvakt hamnar i en helt annan typ av omgivning. Men Heljanko klarade det också. Det är en tävlingsmänniska och en vinnare, säger han till Corren.

Ett annat namn som också kopplats samman med klubben är tidigare Brynäs och tillika finske VM-hjälten Jussi Olkinuora. Norrena tycker att klubben ska satsa på Heljanko.

– Han är lite äldre. Peakade för några år sedan, men har haft det mer kämpigt de senaste säsongerna. Det är också en bra målvakt, men tittar du på här och nu så tycker jag att Heljanko är ett starkare alternativ, säger han till tidningen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!