HockeyNews
PLUS

Hyllningen till backen: ”Mycket i biblioteket”

Charle D'Astous/Gällstedt
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:22

FacebookXWhatsApp

Charle D'Astous kastades rakt in i hetluften efter skada och levererade.
Nu hyllas han av tränaren Niklas Gällstedt.
– Han är frän, säger Gällstedt till Hockeynews.

ANNONS

Prognosen sade två till fem veckor och så sent som under onsdagen tränade han i icke tacklingsbar tröja, men trots det gjorde Charle D’Astous en blixtcomeback i 3–0 segern mot Örebro.

Kanadensaren visade inga tecken på ringrostighet, loggades för närmare 24 minuters istid och noterades för 1+1 i sin SHL-debut. Inför säsongen sa Brynäs tränare Niklas Gällstedt att nyförvärvet från finska ligan skulle bli en positiv överraskning och det går knappast att säga att han hade fel så här långt.

– Han gjorde det bra. Det syns att han inte spelade första matchen, för det fanns väldigt mycket entusiasm och spelglädje. Han är en sån som spelare som vill delta och göra skillnad. Jag är glad för hans skull, han gjorde en jättebra match, säger Niklas Gällstedt till Hockeynews.

Den gångna säsongen svarade Charles-Edouard D´Astous för totalt 46 poäng i KooKoo och utsågs också till finska ligans bästa back. Inledningen i SHL tyder på att han kommer bli en toppback även här.

– "Charle" (D'Astous) är en kille som vill vara bra hela tiden. Han är bra med puck, han är bra utan puck och han är frän. Han har ganska mycket i biblioteket, säger Gällstedt hyllandes.

ANNONS

Brynäs huvudtränare var väldigt nöjd med insatsen i Örebro och känner en lättnad över att första trean är säkrad.

– Jag tycker vi gör en bra hockeymatch, där vi i mångt och mycket dikterar det som händer. Vi fick momentum efter första powerplayet i första perioden och när vi väl fick 1–0 så kändes det som att vi fick lite mer energi. Det var välbehövligt i och med att vi förlorade första borta, säger han.

På lördagen är det äntligen dags för hemmapremiär när Frölunda väntar i en slutsåld Monitor Erp Arena. Niklas Gällstedt ser fram emot att få kliva ut inför hemmafansen igen.

– Det är roligt att komma hem. Nu har vi haft jättebra support både i Linköping och i Örebro, så det ställer lite krav på oss att visa att vi är lika bra på hemmaplan. Det är jag övertygad om att vi kommer att vara. Alla bra lag har ett sätt att nollställa sig och vilja prestera nästa match också, det är lite där vi är. Dagliga vanor, det är återigen det viktigaste, säger han.

Har du märkt av ett ökat intresse i stan nu när ni är tillbaka i SHL?

– Jag sa förra året också att det känns som det var en lite ny publik. Det är lite så jag hoppas att det ska bli nu också, sen är ju väldigt mycket prestationsbaserat så klart. Men våra dagliga vanor ska se till att vi presterar en hockey som både vi och publiken blir attraherade av. De ska vara nöjda när de kommer hit och tittar, det är viktigt för oss.

Frölunda har inlett säsongen med två segrar av tre möjliga och kommer närmast från en 3–1 seger mot HV71.

– Det är en härlig utmaning för oss. Det är topparna i Sverige just nu och det är liksom dem vi vill mäta oss med. Vi vet att det är ett lag med mycket skills som jobbar hårt, men de ska inte slå oss på arbetsinsatsen i alla fall.

Vad behöver ni se upp med?

– Allt. De är intensiva, sätter hög press och attackerar kassen. De har väldigt skickliga hockeyspelare, men det är också det som gör att det blir en utmaning där vi får se var vi är någonstans. Hur kan vi utmana dem med vårt sätt att spela? Det blir intressant.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln