HockeyNews
PLUS

HV71:s drag inför nyckelmötet: ”Vill ta bort det”

HV71
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 20:08

FacebookXWhatsApp

HV71 väljer att göra om i laget inför nyckelmötet mot Modo.
Bland annat petas Henrik Borgström ut på en kant.
– Vi vill försöka ta bort det från honom och få ut ännu mer offensivt av honom, säger HV-tränaren Anton Blomqvist.

ANNONS

Fyra raka förluster och bara sex mål framåt, HV71 har fått en minst sagt tuff start på SHL-säsongen. Redan på tisdagen väntar ett nyckelmöte när man ställs mot de förmodade bottenkonkurrenterna Modo på hemmais.

Nu väljer HV71 att röra om i kedjorna i hopp om offensiv islossning. Henrik Borgström, som spelade ytter en hel del i fjol, men som fått inleda den här säsongen som center petas nu återigen ut på en kant. Finländaren tar plats i en kedja med Tanner Kero och André Petersson.

– Vi behöver använda den offensiva kraft vi har så gott det går till att skapa mer offensivt. Det blir ju per automatik att centrarna får ta ett lite större ansvar defensivt och gör av med mer energi. Vi vill försöka ta bort det från honom och få ut ännu mer offensivt av honom, säger HV-tränaren Anton Blomqvist och fortsätter:

– Jag tycker att han har varit bra i mitten, men ska vi maximera allt vi har så behöver vi testa lite saker. Vi får se hur vi gör imorgon.

Stjärnan André Petersson ser därmed ut att göra comeback efter två matchers skadefrånvaro, men Blomqvist avvaktar med att slå fast att det blir så.

–  Han tränade för fullt, sen får vi se hur det ger sig inför imorgon, säger han.

ANNONS

Vad gäller Joona Luoto, som saknats den senaste tiden, är HV71 desto mer förtegna.

– Han är inte tillgänglig i dagsläget.

Är han sjuk?

– Han är inte tillgänglig i dagsläget.

Så kan HV71 ställa upp på tisdagen

Målvakter: Hugo Alnefelt (Frederik Dichow)

Backpar:
Olle Alsing-Hugo Fransson.
Sean Day-Mikael Seppälä.
Oscar Engsund-Victor Sjöholm.
John Nyberg-Wilhelm Hallquisth.

Kedjor:
Henrik Borgström-Tanner Kero-André Petersson.
Isac Brännström-Jamiro Reber-Oskar Stål Lyrenäs.
Radan Lenc-Tommi Tikka-Mattias Tedenby.
Åke Stakkestad-Måns Lindbäck-Hugo Pettersson.

Saknas:
William Ignberg Nilsson (skadad), Oscar Fisker Moelgaard (skadad), Oliwer Kaski (skadad), Herman Hansson (skadad), Joona Luoto (skadad).

Desto positivare besked är det kring backen Wilhelm Hallquisth som ådrog sig en skada i förra veckan och uppgavs bli borta två veckor. Backen var på is iförd röd tröja och med galler på måndagens träning.

– Han börjar bli bättre. Jag hoppas att han ska vara aktuell för spel i slutet av veckan, säger han.

Med lite distans till 2–1 förlusten mot Linköping är Anton Blomqvist ändå nöjd över mycket.

– Vi är lite för tunna framåt och bör komma till lite fler skarpa lägen, men vi gör mycket bra saker i matchen också. Det är effektiviteten framåt, att komma till lite fler lägen som saknas. Special teams måste också vara bättre. Vi har inte börjat bra i varken box- eller powerplay, så där har vi lite sparkapital, säger han.

Poäng mot Modo är nästan ett måste för HV71 om man inte ska bli avhängda i tabellen. Anton Blomqvist är beredd på att det blir en tuff utmaning.

– Man vet om att det är ett spelskickligt lag. De har tagit med sig mycket av det spel de spelade i Hockeyallsvenskan. De är bra i sina omställningar och gillar att ha ett rörligt anfallsspel. Det gäller att vi sätter dit defensiven och försöker spela så mycket som det går i deras zon, säger han.

På måndagen blev det också officiellt att Olle Standell lånas ut till Södertälje. Anton Blomqvist hyllar Strandells proffsighet.

– Jag är otroligt imponerad över hur han hanterat situationen. Det är inget roligt att vara i den position han har varit, men han hade inte kunnat hantera det på ett bättre sätt. Jag är bara väldigt glad för honom och önskar honom stort lycka till. Södertälje får en en jäkligt bra person och duktig hockeyback, säger Blomqvist.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln