HockeyNews
PLUS

HV71-talangen lånas ut till allsvensk klubb

Axel Landén
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Axel Landén slåss för att etablera sig i SHL.
Nu kommer han att få värdefull tid under en utlåning till Hockeyallsvenskan.

Det blir spel i Oskarshamn kommande säsong för HV71-backen Axel Landén.
Den 19-årige högerskytten gör som många andra tidigare HV-spelare har gjort förut och får utveckling i IKO. Han flyttar dit i augusti.
– Axel är en ung och lovande back som behöver mycket speltid och att få det i Hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn kommer att vara bra för honom. Om vi under säsongen skulle få skador har vi möjligheten att ta tillbaka Axel till HV71 igen, säger HV71:s general manager Chris Abbott till klubbens hemsida.

Möttes i SHL-kvalet

HV71 besegrade Oskarshamn i kvalet i våras om en plats i SHL. Sedan tidigare har spelare som Mattias Tedenby och Simon Önerud varit utlånade från HV till IKO tidigt i sina karriärer.
Inför den här säsongen värvade HV71 backklippan Oscar Engund från Oskarshamn.
– Axel är en spelare som vi känner till mycket väl och har haft bra koll på länge. Vi behöver en kille där bak som är hård och rejäl, använder sin fysik på ett smart vis, tar upp pucken på bra sätt, och sätter upp sina medspelare nedifrån. Axel är alla dessa grejer och mer. Han vill framåt och spelar förhoppningsvis ett JVM till vintern. Vi tror att vi kan hjälpa varandra att bli bättre. Tackar HV för förtroendet att låna Axel, säger Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt till klubbens hemsida.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln