HockeyNews
PLUS

HV71 spikar målvaktssidan – hemvändare klar

(19585) Hugo Alnefelt
Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 värvar. Och spikar målvaktssidan.

Hugo Alnefelt är tillbaka i HV71.
På tisdagen presenterade Jönköpingsklubben den 23-årige målvakten som de tre senaste säsongerna spelat för NHL-klubben Tampa Bays farmarlag Syracuse.
– Jag är otroligt motiverad och taggad över att få spela i HV71 igen och får nästan gåshud när jag tänker på det. Att få komma hem och spela i laget man har närmst hjärtat känns helt underbart, säger Alnefelt till klubbens hemsida.

Alnefelt har skrivit på ett treårskontrakt med HV. Han tar nu upp kampen om speltid med den danske VM-målvakten Frederik Dichow.

"Mycket erfarenhet"

– Hugo är en väldigt talangfull målvakt och har trots sin unga ålder samlat på sig mycket erfarenhet både nationellt och internationellt. Han har sin bästa tid framför sig och kommer att bilda en spännande målvaktstrio tillsammans med Frederik Dichow och Olof Glifford, säger HV:s general manager Chris Abbott till HV71:s hemsida.
Hugo Alnefelt är från SDE i Stockholm, men har gått på hockeygymnasiet i HV:s regi och har spelat både U18- och U20-VM för Sverige.
– Jag har lärt mig mycket både på och utanför isen under de tre säsongerna jag varit i Nordamerika ser nu fram emot att träffa mina nya lagkamrater och ta steg tillsammans med dem i rätt riktning för HV71, säger han.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!