HockeyNews
PLUS

HV71:s glädjebesked – nyförvärvet är redo för spel

(21901) David Ullström
Bildbyrån

Publicerad: 10 januari 2022

FacebookXWhatsApp

David Ullström flyttade hem till HV71 inför säsongen men har inte spelat på grund av en opererad höft – nu är stjärnnyförvärvet redo för comeback. 

HV71 har under en längre tid dragits med skadeproblem men nu ser Jönköpingslaget ut att vara tillbaka i full styrka. Både David Bertov och Alexander Ytterell är redo för att göra comeback på onsdag mot Karlskoga.

– Det var ett tag sedan vi hade den konkurrensen som vi för tillfället har här och nu och det märks också på träningarna. Det blir lite mer tryck och vi har haft tre bra träningar. Det är sån skillnad så det är sanslöst, säger HV71:s tränare Tommy Samuelsson till klubbens hemsida

Den allsvenska serieledaren förväntar sig inte bara spelare som gör comeback heller. Klubbens stora nyförvärv inför säsongen David Ullström är redo att begå säsongsdebut och sätta på sig HV-tröjan för första gången sedan 2018. Han har missat säsongens matcher hittills efter att han gick igenom en höftoperation i våras. 

– Tanken var att han skulle ha spelat i Västerås, men nu fick han fem dagar till att spetsa till sig. Det har varit planerat ett tag och är en jättebonus för oss att han är matchredo, säger Tommy Samuelsson till HV71:s hemsida.


Den enda som saknas för HV71 nu är lagkaptenen Simon Önerud som är långtidsskadad. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!