HockeyNews
PLUS

HV-ikonen om sin nya uppgift och tidigare skadan

Oscar Sundh
Carl Sandin/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Oscar Sundh har spelat flera säsonger i HV71. Säsongen 2020/21 blev den sista säsongen han spelade innan han behövde lägga skridskorna på hyllan till följd av en skada. Nu berättar han till JP om skadan och sin nya uppgift i HV.

ANNONS

Oscar Sundh spelade hela nio säsonger i HV71. Till säsongen 2020/21 bytte han till Oskarshamn. Men där blev det ingen längre period och han tvingades lägga av med hockeyn. Detta efter en tackling som ledde till huvudskada och hjärnskakning.

Den senaste tiden har han hjälpt till som assisterande sportchef i klubben. Men nu ska han hjälpa till på juniorsidan som spelutvecklare.

– Jag ska ju förbereda spelarna för en elitkarriär. Nu ska jag lägga allt mitt fokus på det och tjänsten är 50-procentig, säger Sundh till JP.

Till sajten berättar han även om huvudskadan och säger att den nya rollen passar bra.

– Jag har fortfarande ganska mycket problem med mitt huvud, men i den här rollen kan jag styra min tid och mina arbetsuppgifter lite mer. Jag delar upp tiden framför skärmen och då jag är lite mer rörlig. HV har en bra förståelse för mitt mående så det känns bra, säger Sundh till JP.

Han säger till sajten att den nya uppgiften bland annat handlar om att hjälpa juniorerna med saker utanför isen. Men även grejer på isen.

– Mitt jobb blir liksom att jag kommer med de lite mer ”tråkiga” detaljerna till spelarna. Det blir inte hur man skjuter bättre, eller åker skridskor snabbare, det har vi ju andra ledare som sköter. För min del kan det mer handla om situationer ute på isen och hur man ska lösa dem om man vill vidare upp till a-laget, säger Sundh till JP.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln