HockeyNews
PLUS

Hovet ska rivas – DIF:s nya rop på hjälp

(2314) Hovet2
Andreas L Eriksson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 3 september 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården ska flytta från Hovet till Globen och spela matcherna där framöver.
Men var Djurgården och klubbens alla lag ska träna är fortfarande en fråga som ännu inte är löst.

ANNONS

Djurgården ska från och med nästa säsong spela sina matcher i Avicii arena (Globen) som för närvarande renoveras och ska stå klar i början av 2025. Då ska arenan båda klara av att ha artister och evenemang och dessutom stå som värd för Beijer Hockey Games i februari och hemma-VM i maj 2025.
Enligt nuvarande plan ska Hovets läktare rivas senast 2029. Beslutet fattades för snart tio år sedan.

Olöst fråga

Men då skulle det byggas två isytor där Hovet står idag. Så blev det sedan inte. Djurgården har haft som mål att få till en träningsanläggning i Tallkrogen, fem minuters bilfärd från Hovet, och har försökt klara av ett sådant projekt i egen regi men det faller på finansieringen. Där skulle Djurgårdens damer få en ny matcharena och övriga lag skulle få träningsytor.
Stockholms stad har ännu inte fattat beslut om att bygga någon anläggning där Djurgården kan bedriva sin verksamhet.
Även AIK spelar sina hemmamatcher på Hovet och A-laget tränar där under pågående säsong.

DIF:s rop på hjälp

På tisdagen skriver Djurgården på sin hemsida:
”Hovet ska enligt nuvarande plan rivas senast 2029, medan det skulle ta tre år att bygga en ny anläggning med två ishallar. När VM invigs nästa år hoppas vi därför att vi kan blicka tillbaka på ett fattat beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge där vi mer eller mindre omgående behöver ett långsiktigt och hållbart beslut om en anläggning som uppfyller de rimliga behov som finns för klubbens verksamhet. Vi har en god och konstruktiv dialog med Stockholms Stad och hoppas att vi inom kort tillsammans kan spurta i mål och få till stånd en anläggning för både Djurgården Hockey och stadens invånare. En sådan anläggning skulle möjliggöra för oss att bedriva en verksamhet på högsta nivå för herrar och damer samt att erbjuda en ledande och utvecklande ungdomsverksamhet. Vi skulle med anläggningen få förutsättningar som närmar sig den standard som råder i resten av landet”.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln