HockeyNews
PLUS

Holmqvists kryptiska svar om DIF:s powerplay

Holmqvist Hermansson
Foto: Mattias Ek

Publicerad: 10 april 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården vann båda matcherna i Mora och utnyttjade powerplay.
Men efter svagt spel i powerplay (och boxplay) på Hovet ville inte Djurgårdstränaren Michael Holmqvist avslöja om det blir ändringar i första powerplay-enheten.

Mora räddade sig kvar i semifinalen mot Djurgården genom att vinna med förkrossande 6–1.
Målen rann iväg på slutet när matchen i praktiken var körd för Djurgården.
Mora vann matchen genom att utnyttja powerplay bättre än Djurgården.
Matchvinnande 2–0 i den andra perioden kom i powerplay. Även 3–1 och 4–1 gjordes med en man mer på isen.

Inget mål i PP för DIF

Djurgården gjorde inget mål i powerplay trots nästan tio minuter i spelformen.
– I tredje perioden kanske vi har nånting på gång när det står 3–1. Energin finns där att vilja gå för det. Sedan en utvisning och ett till mål i boxplay. Special teams är för dåligt idag. Det måste upp, säger Djurgårdstränaren Michael Holmqvist besviket.

I både 6–5-segern och 3–2-vinsten på övertid i Mora lyckades Djurgården få utdelning i sina powerplay. Alexander Ytterells 3–2 i sudden death kom i spel fem mot tre.
– Jag tycker att vi hade nånting på gång. I match tre och fyra har vi fått upp aktiviteten och farten på pucken på ett bättre sätt. Där helt plötsligt går vi ner i tempo igen mot ett lag som pressar oss jäkligt hårt. Det behöver vi komma tillbaka till, säger Holmqvist.

Läge att göra nåt åt första PP-enheten?

Första PP-enheten med Ytterell, Marcus Krüger, Daniel Brodin, Olle Liss och Linus Klasen behöver lyckas för att Djurgården ska stå som vinnare i slutändan.
Funderar du på att förändra förstauppställningen? – Det tar jag inte här i såna fall, säger Holmqvist.
Mora-tränaren Daniel Hermansson fick tillbaka Daniel Ljunggren från skada inför semifinal 4.

Han fick börja i andra PP-enheten i sin comeback men flyttades sedan tillbaka in med Johan Persson, William Pethurs, Chad Yetman och Måns Carlsson vilket gav dubbel utdelning på Hovet.

Tillåtet att misslyckas för att lyckas

Mora bjöd också Djurgården på 2–1-reduceringen i sitt powerplay. Men kort efter satte Michael Brandsegg-Nygård 3–1 i samma powerplay.
– Viktigt så klart. Powerplay var ju jättebra. Sedan är det sånt som händer. (Daniel) Ljunggren tappar en puck, men grabbarna måste få våga lira. Sedan är det fel kille för oss och rätt kille för ”Honken” (Michael Holmqvist) gissar jag som kommer fri och är skoningslös. Viktigt så klart att vi får ta tillbaka tvåmålsledningen direkt, säger Hermansson.
Djurgården brände den första matchbollen och leder nu semifinalen med 3–2 i matcher.

Holmqvist om nästa semifinal

– Det har varit jämna matcher. Det är ett bra jäkla lag vi möter. Ingen där inne, jag, tränarna eller spelarna, tror att det här ska vara någon enkel resa att bara slå in matchbollen utan att behöva jobba jäkligt hårt för det. Så vi har en revansch på oss själva att jobba över 60 minuter och inte bara i 25-30. Det är bara att nollställa imorgon och på det igen på fredag, säger Holmqvist.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!